Simon!
Det har varit så roligt att se hur du jobbar! Du som brukar ha så svårt att komma igång att skriva. Har du själv funderat över vad om gjorde det lättare den här gången?
Jag har rättat litegrann, men överlag var det väldigt bra. Du kan se mina rättningar under "history". Din voki hade blivit bättre om du hade gjort en inspelning alternativt skrivit text men valt svensk brytning.
Mycket bra jobbat, Simon!
/Sandra

badge9776271.jpg

Kopia_av_Villa_Mimmi_bilder_011.jpgGunnar är en fyrtioårig man;
Han tror att han är den snyggaste personen i världen. Han har ganska brunt hår. Gunnar gillar att hänga på sin bar och prata med alla som han ser. Alla vet vem han är när han kommer in i rummet med sina guldringar och halsband.

Han har tidigare suttit inne för mord på en ung flicka som bodde i lägenheten bredvid. Ingen i hyreshuset gillar honom och det tycker han är skönt. Han är tyst av sig hemma men på barerna är han en riktig partytyp. Han jobbar som vd på ett fraktbolag som fraktar världen runt så han är inte hemma i sin lägenhet ofta, lägenheten är lite småmodern och fräsh, nästan varje år byter han ut hela inredningen. Även golvet, väggarna, till och med toalettstolen.

Gunnar har en fet lön på tvåhundra tusen per månad, så han har inte ont om pengar om man säger så. När Gunnar inte är ute och reser, festar eller är hemma åker han gärna och fiskar med några gamla kompisar. Hans största fisk väger 37 kilo och hänger uppe på hans vägg.


Gunnars föräldrar dog i en bilkrash när han var liten, han överlevde eftersom han satt i baksätet när dom krashade. Sedan dess har han varje år åkt till sitt gamla fosterhem och hjälpt dom med pengar, städat och varit barnvakt så fosterföräldrarna kunde gå ut och äta på en resturang. Och med åren så har han byggt upp ett förtroende för kyrkan eftersom han ser till sina föräldrars gravar så noga. De senaste åren har han
vunnit en tävling, som handlar om att sköta om en grav/gravar så bra och ofta som möjligt. Genom denna tävling så har hans bolag gått bättre eftersom han har varit med i tidningen och blivit respekterad igen efter hans mörka bakgrund
.

När han satt i fängelse så förstod han att han var riktigt klen av sig så han började träna varje dag i sju år, efter det så har han hållit formen och tränar en till två gånger i veckan.

Men Gunnar har även en bror och en son som bor haär i byggnaden. Sonen Ullis bor i lägenhet nummer 22 och är 17 år gammal. Hans bror Ulf bor i lägenhet 21 medan Gunnar bor i 23. Dom gör något nästan varje dag men Gunnar undviker helst Ulf. Han gillar inte att vara med en "full gubbe" som bror.

Ibland när han är med Ulf och Ullis blir dom fulla och går ner till Layoo när hans flickvän är där. Som en gång när dom gjorde det så var Beyonce där och hon blev arg på Layoo för att han brukar vara med oss.

Gunnar brukar även jobba på sin egna bar som heter "Boe's". Han köpte lokalen för två år sedan och började renovera ett år senare. Nu är det en heltidsbar där Layoo jobbar i baren och Ullis är vakt. Ulf är bara en gammal kund som dricker upp spritlagret varje dag. Runt 21:00 till 03:00 tjänar dom runt 20 000:- kr per natt.

Gunnars viktigaste plats är;
Mittemot Gunnars köksbord hänger det en tavla. Ramen är guldig och har en lampa som lyser upp bilden. På bilden är det en polisavspärrning och en halvbrinnande bil, det var just i den där bilen Gunnar satt i för 28 år sedan. Han besöker ofta sina föräldrars gravar och lämmnar blommor och ljus. Denna plats är väldigt vikitg för honom eftersom det är det enda minne han har från dom. Gunnar besöker denna plats minst en gång i månaden och graven varje dag eftersom han genar genom kyrkogåren när han går till jobbet. Han gillar att vara vid sina föräldrars gravar eftersom det är det bästa minnet från dom.

Gunnars grotta som han helst kallar det;
Hans "grotta" är modern och fräsh, han har hembiträde som kommer varannan dag och städar eftersom han är ute och reser så ofta. Hans sovrum är störst för det är där han är, sitter i sängen och kollar på tv.

Han har nog den renaste lägenheten här på Villa Mimmi. I köket är det ett bord med fyra stolar, en diskbänk, ett kylskåp och en frys, en diskmaskin, en spis och en soptunna. Han bryr sig inte så mycket om köket eftersom han äter ute nästan varje dag så behöver han inte köket. Vardagsrummet är också rätt stort eftersom han har proppat in en jättestor soffa och en 92" tums plasma-teve med hemmabiopaket. Badrummet är inget att säga om att annat än att han bryr sig om den, lackad toalettstol, bubbelbadkar, dubbelhandfat och en liten bastu som han sitter i nästan varje dag. Gunnar gillar sin lägenhet eftersom den är överst och störtst av alla lägenheter. Han brukar ofta vara ute på sin balkong eller så går han till sin bar.

På hans balkong är det stora slingerväxter som klättrar ner för väggen och in på balkongen för den som bor på våningen under, dom har ringt och klagat men Gunnar bryr sig inte, allt han bryr sig om är att hans växt lever. Han har en solstol och några tidningar också som han brukar läsa när han solar på balkongen.

Gunnars bar;
Gunnars bar är en tvåvåningslokal som är ungefär 150 m2 stor och har en lång, lackad bardisk. Dom säljer ungefär femtio olika drinkar som han har hämtat hem under hans världsresor. Det är en upphängd stor diskokula mitt i taket som är ungefär tre meter. Bakom disken finns det ungefär 150 olika spritflaskor och 30 olika öl- och vinsorter. Nu efter deras resa så har Gunnar renoverat allt och nu är det den poppigaste baren och diskot i stan. Det kommer fler och fler varje dag eftersom hans bar står i dom nyaste turistböckerna. Allt eftersom så blir det bättre ljud, ljus och dans. Nästan alla som bor i staden går dit mer än en gång varje vecka. Eftersom fler kommer måste dom antälla fler i personalen. Alla som blev anställda var mellan 20 och 25 år, Gunnar ville ha så unga som möjligt eftersom det blir lite mer fart i dom än i en 60-åring.

Brevet från mormor;

"
Hoppas du inte mår dåligt eller känner skuld för det som hände kära Gunnar. Det är den som körde in i er som ska känna skulden, inte du.
Hälsa på eller ring när du vill, jag svarar alltid jag lovar. När du mår dåligt så måste du prata med någon, vem som helst! Håll inte känslorna kvar för dig själv, släpp dom fria och låt någon annan hjälpa dig så du mår bättre. Jag finns allitd här om du behöver dig. Så snälla Gunnar tänk inte på krashen. Lev vidare, strunta i det förflutna, lev i nuet.

Hoppas du förstår vad jag menar;
Kram Mormor"


"En vanlig dag" av Gunnar;
"Det hemska, ringande ljudet från väckarklockan låter runt kl. 7 på morgonen. Jag går sedan in i köket och äter min dagliga frukost som består av; ägg, filmjölk med müsli och torkade bär, en till två smörgåsar med nyttiga pålägg. Sedan går jag och klär på mig, efter det går jag min tur genom kyrkogården till mitt kontor på andra sidan stan.

När jag väl är där så börjar jag med att kolla igenom alla mail och fax, skickar ut bilar, flyplan, cyklar och tåg runt om världen. Jag brukar oftast åka med varje flyg men idag måste jag vara kvar här eftersom det är högsäsong just nu och jag är den enda som kan skicka ut personer här på jobbet. När jag känner för mat så behöver jag bara gå ut från kontoret och ingen bryr sig för att dom vet att jag gör mitt jobb senare. Runt hörnet finns det ett litet mysigt kafé som jag brukar sitta på på min lunch med en ljummen kaffekopp i handen medan jag ringer runt till alla och säger vad dom ska göra.

När jag har jobbat i 7-10 timmar börjar jag gå till min bar som heter "Boe's" och jobbar några timmar där. Sedan går jag hem och äter micromat. Efter det sätter jag mig på min säng och tittar på tv tills det blir helt svart för ögonen och jag somnar in i min väl förtjänta sömn."

Mörka skuggorna i tvättstugan;
Gunnar har aldrig gillat tvättstugan efter det som hände där nere i skuggorna för nio år sedan. Det var en helt vanlig dag när han skulle gå ner och tvätta. Plötsligt kände han någonting mot halsen och slog med armbågen bakåt rakt in i magen på den som stod bakom honom. Han vände sig om och tog kniven och hög blint framför sig medan han blundade och skrek. Sedan hörde han ett skrik och kände att någonting blött sprutade på honom. Då öppnade han ögonen och såg sedan sin unga granne död framför hans fötter. Den blicken som stirrar på honom sitter fortfarande kvar i hans bakhuvud på nätterna. Han tänker på dom mörka skuggorna i hörnet och undrar om någon sitter där på lur, redo att träda fram i ljuset och göra det mest omänskliga saken man kan göra - ta någon annans liv.

Resan till Mexiko;
En dag så ringde Gunnar Layoo och Ulf och sade att dom skulle åka till Mexiko. Ulf blev sur på direkten och började klaga varför, men så fort ordet "sprit" nämdes så ville han följa med. Layoo var lite svårare att övertala eftersom han inte dricker lika mycket som Ulf och är inte beroande av sprit och alkohol.

Tidigt en tisdagmorgon så åkte dom iväg till flygplatsen och hann precis på flyget till Mexiko som kommer att flyga ungefär 10 timmar. Efter 2 timmar började Ulf beställa en massa sprit och drinkar, efter ett tag var han full och kräktes som vanligt.... Han sattes längst bak i flygplanet efter det. När dom kom fram så sprang ett par poliser fram och tog tag i Ulf och började slå ner honom eftersom han hade lurat dom för fem år sedan.. (Gamla vanliga Ulf) De forsatte gå till sitt hotell, när dom var på hotellet så gick dom ut till olika barer eftersom det var därför dom var här - fixa nya drinkar och spritflaskor. Efter några timmar ringde Ulf helt packad till Gunnar och sade att han hade hittat en bra drink - "Hasvelghar Drink" - en tropisk drink som dom aldrig hade sett eller känt ens smaken av hemma i Sverige.

Dom köpte receptet från baren och forsatte färden efter fler drinkar. Den här gången hittade Layoo en drink som hade en varm, kraftig smak. De köpte även det receptet. Efter en dag hade de hittat två recept och dom skulle vara där i en vecka. De gick ner till baren på hotellet och beställde deras favoriter från Sverige. Dom smakade bättre här tyckte alla tre och frågade vad dom hade satt i mer, hotellet sa att det var läsk som gjordes här i staden som gjorde den fantasiska smaken. Nästa dag gick Gunnar till läskfabriken och köpte hela fabriken. De skulle skicka halva veckoproduceringen hem till Sverige där Gunnar skulle ha det i sin bar och sälja till dom olika affärerna som finns där hemma. De hittade en drink till under resten av resan och fem olika spritsorter som de skrev ett kontrakt på som sade att de skulle skicka sprit varje vecka till baren.

På hemresan så sade Gunnar till flygvärdinnan att inte sälja sprit till Ulf eftersom han blir så full och spyr. Hon bara skrattade så fort hon såg Ulf. När hon berättade det för Ulf när dom landade så blev han så sur att han jagade Gunnar ända hem till Villa Mimmi. Väl innanför dörren var Gunnar säker eftersom han har ett hi-tech larmsystem. Efter några dagar så lanserade "Boe's" en helt ny meny som hade tre nykomlingar och de gamla drinkarna förbättrade. På spritmenyn var det fem nya, inga andra förändringar.

Alla tyckte om de nya drinkarna och spritsorterna, så Ulf och Layoo fick femtiotusen var av Gunnar som tack till deras hjälp under deras resas gång.


Hammret från källaren;
Nere i källaren finns det någon som varje kväll dunkar ochHär är Gunnars idoler;
Uppe är Björn Gustafsson i parlamentet och nere Eagle-Eye Cherry.