Get a Voki now!

Villa_Mimmi_bilder_025.jpg

Sandra! Det här är inte så dumt alls. Du har arbetat på bra med Matilda och skapat ett fint porträtt. Du kunde upptäckt några fel själv om du läst genom texten en gång till, men du har helt klart lagt ner mera tid än vad du brukar på din text. Tänk på att inte särskriva ord. Om du är osäker på om ord ska skrivas ihop eller isär, är det oftast bättre att skriva ihop. Fint! /SandraMin hyresgäst
Min hyresgäst är 19 år och heter Matilda. Många tror att Matildas liv är en dans på rosor men det tycker inte Matilda, hon skulle gör vad som helst för att
byta sitt liv med någon annan.

Matilda är trött på alla assistenter som är omkring henne hela tiden. Hon får aldrig gör något själv. Hon är 19 år och bestämmer inte ens vad hon ska ha på sig för kläder. Hon trodde att allt skulle bli bra när hon fick en egen lägenhet. Men det blev det inte. Alla hennes assistenter följde med till den nya lägenheten. Fast hon är glad att Tiara följde med. Tiara är Matildas lilla
Chihuahua
nya.JPG
(http://shopping.beloblog.com/archives/ParisHilton)

Favoritplats
Garderoben är hennes favoritplats. Där kan hon sitta själv och tänka och ingen kan störa henne. Hon bara sitter där och tänker och tänker, fast egentligen tänker hon inte på något speciellt förutom hur bra det hade varit om inte pappa var chef för ett jättestort företag och om hennes mamma inte varit modell.


Lägenheten
Hennes lägenhet är väldigt stor, den är hela 200 m2 och det är stort för att vara en lägenhet. I Matildas rum är nästan allt rosa. Matilda älskar rosa och har nästan bara rosa kläder. Köket är nyrenoverat och allt i köket är aotomatiskt, fast Matilda vet inte hur något där inne funkar för hon har aldrig använt dem. Det är assistenterna som gör alla måltider till henne.Gammalt brev från Minna så hon stavar inte så bra
Hej Matilda!

Hej Matilda jag fylde 7 år i går. Vill du jöra nogot med mig på Lördag då kan vi leka med dokor och är bular. När jag fyllde år så fik jag en Hammster han är jäte gulig. Han heter lillen. Han komer om jag ropar på honom. Hans bur är rosa med lila prikar.

Hej då Från Minna


En vanlig dag
På morgonen när Matilda vaknar så får hon frukost vid sängen. Sedan duschar hon och när hon kommer ut från duschen så ligger kläderna som hon ska ha på sig på bordet bredvid sängen. Efter det så borstar hon tänderna och hon har jättemånga tandkrämer att välja mellan. Hon får en ny tandborste varje dag. Tandborstskaften är gjorda av rent guld.

Klockan 10 så åker Matilda till skönhetsalongen. Fast just idag så ska Matilda till Minnas frisörsalong för att hon ska klippa sig. Minna är Matildas bästis fast hon klipper sig där för att Minna är jättebra på att klippa och så får Matilda förtur för att de är bästisar.

Efter att hon har klippt topparna, fixat alla naglar, badat i lera, fått massage och solat i solarium, så åker Matilda limousin hem. Klockan 2 så är hon hemma. Då väljer hon vad hon ska äta så lagar några kockar det. Mellan klockan 15.00-16.00 så går hon på gym och tränar. Klockan 16.30 kommer hon hem. Då äter hon middag på guldfat. Klockan 21.00 börjar Matildas favoritserie. Hon brykar se det med Minna. serien heter Grey´s Anatomy. Det slutar klockan 22.00. Efter att de har sett på det så sover Minna över och om det är hemma hos Minna så sover Matilda över.Resa med Minna
Matilda ska åka till Thailand med Minna. Minna och Matilda har sparat pengar i ett år för att kunna resa dit. De ska bo på ett 5-stjärnigt hotell med fem pooler. Matilda längtade jättemycket till att de skulle åka. Minna och Matilda har bestämt vad de ska göra nästan varje dag. Första dagen ska de bara ta det lugnt. I tre dagar ska de bara sola och bada i poolen. De ska hinna med tre utflykter. På den första utflykten ska de snorkla, å den andra ska de rida på elefanter och på den tredje utfykten ska de åka kanot och prova forsränning.

Under två dagar kommer de vara ute och shoppa. De andra fyra dagarna har de inte bestämt vad de ska göra. De ska flyga med fritidsresor och SAS. Hotellet heter Hotell Century Park FFFF det är ett väldigt fint hotell. Matilda har inget pass men hon har tagit ett foto och hon väntar nu fortfarande på att passet ska bli klart. Hon hoppas på att hon ska få många stämplar från alla länder som hon kommer att åka till.

Nu har Matilda äntligen fått sitt pass och imorgon ska de åka.
När de kom ner till Thailand blev det inte som planerat. Deras buss som gick til hotellet hade redan gått och de måste bo på ett annat hotell. Matilda tyckte att det nya hotellet var lite konstigt, fast väldigt fint. Efter att de gått omkring på hotellet och tittat lite så går de till rummet och somnar nästan direkt.

Nästa dag när de ligger vid poolen och solar så kommer två jättesnygga killar fram till dem och frågar om de vill följa med och äta ikväll på en resturang precis vid vattnet. Matilda och Minna tackar såklart ja och sedan går de upp på rummet för att sminka sig. Klockan 7 står de utanför hotellet för det var där de skulle mötas. Några minuter efter senare kommer killarna. Matilda och Minna vet inte var resturangen ligger så killarna visar vägen. När de kom fram åt de och efteråt betalade killarna middagen. Under middagen hade Minna och Matilda fått deras nummer och så hade de fått reda på vad deras namn. Den ena hette Mattias och den andra hette Daniel.

Dag nummer två ringer de killarna och frågar om de vill följa med till en minigolfbana och det ville de så de åkte iväg och spelade minigolf. Daniel vann med ett poäng efter Minna. Matilda och Mattias kom på samma tredje plats. När dem kom tillbaka till hotellet så hade det brunnit ner. Det var en ugn som hade exploderat och allt hade börjat brinna. Efter bara några minuter var nästan allt borta. Efter ett tag när de hade tittat på brandmännen som försökte släcka elden kommer en kille fram och sa att de skulle få byta hotell. Mattias, Matilda, Minna och Daniel fick ta taxi till ett annat hotell. Men det hotellet var inte alls så fint som det första och hade inte alls lika stora rum. Mattias frågade om de kunde sova där. Men chefen för hotellet sa att det bara fanns ett rum och det rummet var till för bara en person. Alla diskuterade och efter en stud så sa de att de kunde ta det rummet som var ledigt. Hotellchefen sa vart rummet var och hur de skulle gå. Det var ganska svårt att hitta. Tillslut hittade de till rätt rum. Rummet var ganska litet och det fanns bara en säng. De bestämde att alla fick turas om att ligga i sängen och de hade bara tänkt att vara där i fyra dagar så det gick att alla fick sova i sängen var sin natt. Mattias fick börja med att sova i sängen.

Dagen efter var alla väldigt trötta. De låg kvar på golvet till klockan 12. När de väl var klara med allt, t.ex. borsta tänderna, så var klockan ett och frukostserveringen var stängd för länge sedan. De var tvungna att gå ner till stan och köpa var sin korv. De hade inte så mycket pengar och de hade inte mera kläder förutom den som dom hade på sig. För alla andra kläder hade ju brunnit upp.
Efter att de ätit korven, gått runt lite i alla affärer och köpt en kortlek så gick de hem och spelade kort. Efter någon timme hade alla somnat fastän klockan bara var fem svensk tid.

Matilda vaknade tidigt nästa morgon på grund av att hennes pappa ringde och frågade om allt var bra. Matilda orkade inte berätta allt om den missade bussen och om branden. Hon sa att allt var jättebra och att hon hade blivit jättebrun och fin. Matilda pratade inte så länge, ungefär en kvart, och hon ljög hela tiden. Efter att de hade pratat mådde matilda inte så bra. Hon hade aldrig ljugit för sin pappa förut. Efter att hon suttit och tänkt lite väckte hon alla andra. De var inte så jätteglada på henne för att hon väckte dem, fast Matilda brydde sig inte. Hon sa "Ni kan ju inte sova hela dagen" och då höll alla med. Efter en timme ringde Minnas mamma och frågade om Minna ville att hon skulle boka en utflykt till dem. Minna frågade om hennes mamnma kunde boka för fyra personer istället för två och hon sa bara "-ja visst!" och sedan så lade hon på.

Senare på dagen åkte de och red elefanter. Det var jättekul tyckte Minna. Minna fick sitta brevid Mattias och Matilda fick sitta bredvid Daniel.


Tredje dagen på det nya hotellet spelade de volleyboll med några andra turister som kom från Danmark och Sverige. Det blev match mellan Damark och Sverige. Sverige vann. Det var Mattias som gjorde målen så att de vann. Alla blev jätteglada och hoppade omkring som om den var 8-åringar. Eftersom de vann så skulle danskarna bjuda dem på glass och dricka.
Efter elefantridningen och några volleybollsmatcher var alla ganska trötta och somnade inte så lång stund efter de hade kommit in på rummet.

Fjärde och sista dagen ville de göra något alldeles speciellt för de kanske aldrig mera skulle kunna träffa varandra. Mattias och Daniel kommer ju vara kompisar livet ut och samma sak med Minna och Matilda fast alla fyra kanske aldrig mera kommer att träffa varandra. De ville fira riktigt ordentligt. Matilda ringde sin pappa och bad honom ladda hennes bankkort med mycket mera pengar. Som tur var hade Matildas kort inte brunnit upp eftersom hon hade det i bakfickan när de var på minigolfen. Efter bara några minuter hade Matilda 20 000 kr till. Det var lite svårt att bestämma vad de skulle göra. Tillslut kom de på att de först skulle gå till resturangen som de varit på första gången och efter det så skulle dem hyra en film och köpa godis.
Det gjorde de också och hyrde "7 days to live".

Tidigt nästa morgon kom bussen som skulle köra dem till flygplatsen. Efter två timmar var de på flygplatsen men då hade de ju såklart missat flyget fast det gjorde inte så mycket för att det gick ett flyg till om en timme. Det var bara att vänta.

Det tog 13 timmar att åka hem med flyget. När det kommit hem till Arlanda så mötte de sina föräldrar. Men just när de kramade sin mamma och pappa sa Matilda "var är Mattias och Daniel?" Precis när hon sa det så fick hon ett sms från Daniel där det stod: "Puss. Älskar dig. Hoppas vi ses snart igen <3" och Minna fick ett likadant sms fast från Mattias. Deras föräldar undrade såklart vilka Mattias och Daniel var, fast de sa bara att det var drömmarnas killar.

Hemlighet
Matildas stora hemlighet är att hon tror hon är kär i Stefan. Men Stefan är bög, eller Matilda vet inte riktigt om han är bög eller inte för Stefan är kär i Meysh men han beter sig som om han var bög. Ingen vet att Matilda är kär i Stefan och ingen kommer att få veta det heller.

Tvättstugan
Matilda är väldigt rädd för att gå till tvättstugan för i hennes gamla hus bodde det spöken där. Varje gång Matilda gick till tvättsugan i hennes gamla hus så kommer spökena fram. Fast när Matilda gick dit med mamma eller pappa så kom spökerna inte fram.

Matilda har aldrig vågat gå ner i hennes nya tvättsuga, för hon tror att spökerna har följt med dit. Varje gång hon ska tvätta kläder så ber hon Minna att gå ner och lägga den i tvättmaskinen, fast idag dag har Matilda bestämt sig för att gå dit.

Första trappsteget går bra. När Matilda kommit ner för trappan så slår hennes hjärta jättesnabbt. Hon letar efter lampknappen för att kunna tända. Först så hittar hon den inte. Men efter någon minut så känner hon den med fingrana och så trycker hon. Precis framför henne så ser hon ett vitt, jätteläskigt spöke. Matilda skriker allt vad hon kan och springer uppför trappan. Hon trycker på hissknappen men det tar för lång tid. Hon springer uppför alla trappor till högsta våningen. När hon kommer upp är hon jätteanfådd. Nu har Matilda bestämt sig för att aldrig mera går ner där igen.

r