Villa_Mimmi_bilder_004.jpg
Patrik!
Du har gjort det lite för enkelt för dig. Ulf blir någon man inte kan ta riktigt på allvar och texten blir flamsig när allting handlar om sprit och knark. . Texterna ska bli färdiga, det får du göra nu i efterhand. du blev inte klar med texten även med extra tid och läxuppgift.

Du skriver "han" istället för "honom" och "dom" istället för "de". Jag har gjort en del ändringar i din text, du ser vilka bakom "history".

Det har dock varit kul att se din arbetsglädje och hur du arbetat tillsammans med Patrik och Niklas för att koppla ihop personerna.

/Sandra

råka radera lite så jag skrev det till baka men det där med att jag itne blev klart blev lite fel men jag har tagit bort lite grejer som handlar om knark nu bra va?


Den här personen.

Ulf Brännsprit är 52 år och har två meter långt hår. Sedan har han även två meter långt ör- och näshår. Han har alltid samma kläder varje dag, därför att han inte vill slösa sina pengar på kläder. Istället för kläder köper han alkohol. Han köper till sig själv men även till sin hobby.

Hans hobby är att sälja alkohol till minderåriga. Ulf tycker att det är skitkul. Han röker även och ibland festar han till det med lite marijuana. Oftast på fredagar, då han tar en burk surströming. Ulf snusar också. Varje gång han tar en cigg stoppar han in en snus också. Om snuset tar slut brukar han ta lite damm under soffan. Ulf skolkade hela tiden i skolan. Han gick oftast ner till city och tittade på bio eller köpte godis.

Ulf har en bror som heter Gunnar. Han bor i samma hyreshus och Gunnar har en son som heter Ullis. Ullis och Ulf brukar vara med varandra. Ofta brukar de sitta i Ullis lägenhet och pumpa musik och käka godis och Ulf brukar bjuda Ullis på alkohol, för han är för liten att köpa ut själv. Gunnar har en bar som heter Boe´s. Där är Ulf hela tiden. Det är där han spederar mycket pengar varje dag.

Ulf jobbar på Systembolaget. Ulfs föräldrar dog i en bilkrasch. Det var efter det som Ulf började röka och snusa och knarka för han blev så ledsen. Han missade deras begravning för att han satt full nere på baren med Layoo. Ulf sitter i kassan, men chefen har märkt att Ulf tar pengar ur kassan så chefen har varnat honom om att han tar ett öre till så får han sparken, så nu har han börjat sno vin och öl och hittills har ingen märkt något. Inne på Ulfs toa sitter det ett dussintals barn och odlar kokain och hash.

Ulf sparar på femtiöringar. Han har flera packlådor fulla, de står inne i sovrummet. Hans möbler är även gjorda av ihoplimmade femtioöringar. Det var därför det var kirs på femtioöringar i Sverige, det var Ulf som hade alla. Nu har han även börjat sparat på ölflaskor. På söndagar går han ut med sin kompis Pekka och jagar illrar, igelkottar och ekorrar. Han och har hela väggen full med uppstoppade djur.

Ulf har en kompis som heter Layoo. De har roligt ihop och blir alltid fulla varje kväll de kommer hem från baren. Baren är ett av Ulfs favoritställen, han spenderar 1000-tals kronor i veckan i baren. Om inte Ulf skulle sälja alkohol till barn skulle han vara pank. Han tjänar ungefär 5000 kr i veckan men han spenderar allt på en gång. Ulf har försökt att sluta med alkoholen, men har aldrig klarat det. Förra året höll han upp i en halv vecka tills han inte kunde hålla sig. Då drack han 25 spritflaskor.

Ulf gör hembränt i sitt skafferi, det har han hållit på med sen han var 15 år. Han tycker det är kul och han älskar det. Han har sittit inne i fängelset 12 gånger för väpnat rån, misshandel, rattfylla, mord, knarklangning och för att ha sålt alkohol till barn. Och för två år sen blev han tagen på 1400 kilo heroin. Heroin är det Ulf tar mest. Ulf bästa kompis heter Pekka dom brukar vara med varandra på krogen och sen brukar de starta slagsmål. Gunnar brukar kasta ut dem och då blir de portade i några dagar och då är Ulf nära att ta livet av sig.

Spriten brukar han sälja på Gunnars bar och det gillar inte Gunnar. Ibland ringer Gunnar polisen, men då gömmer sig Ulf i diskmaskinen. Han har några stamkunder som ofta köper sprit hos honom. Det är två killar som heter Kalle och Björn . Varje gång han går ner till Gunnars bar så tar han alltid med sig sin Underlat som heter Roger. Han snusar och röker hash. Han hade en bror men han tog en överdos och dog.
Ulf har en hemlighet; Han kär i Layoo som bor granne med honom. Han har tänkt att säga det till honom men har aldrig vågat.

En viktig plats
Ulf viktiga plats är på en stuga nere i skåne där han åker till ibland med sin kompis Per ibland de var på resa i sverige och till slut kom dom till skåne och då såg dom den fina stugan dom tyckte den var så fin att dom köpte den av ägaren ellr dom köpte den inte igentligen dom tvingade killen att sälja huset till dom anars skulle dom binda fast han på en stock och kasta han i vattnet dom köpte den av han för 30000 kr men Per prutade ner till 500 kr. sedan sprang killen där ifrån. Det är en viktig plats för Ulf.

Resan till Mexiko
En dag ringer Gunnar hem till Ulf och säger att de ska till Mexiko. Ulf vägrade i början, men när Gunnnar nämnde att det var med sprit så ångrade sig Ulf väldigt snabbt och även Layoo följde med då. På flyget betällde Ulf in mycket sprit så han blev full och kräktes. För fem år sedan hade Ulf varit i Mexiko och lurat polisen på pengar och nu när han kom ut från flyget så kom det två poliser och slog ner honom och sedan stack de. Eter det gick de till hotellet och och packade upp sina grejer i sina rum. Efter det gjorde de det de kom hit för; de gick ner till olika barer och smakade nya drinkar som de skulle ta hem till Sverige till Gunnars bar. Ett par timmar senare ringde Ulf till Gunnar och sa att han hade hittat en god tropisk drink. Han hade druckit ett par stycken så han var full när Gunnar och Layoo kom och hämtade honom. Drinken hete Hasvelghar Drink. Gunnar köpte receptet på drinken av ägaren till baren.

Senare hittade Layoo en bra drink som de köpte receptet på också. De var där i sex dagar till. Sedan åkte de hem med sina recept till Sverige. Alla var lyckliga tills de kom hem. Då Ulf fick reda på att Gunnar hade sagt till flygvärdinnan att inte sälja någon sprit till Ulf, jagade han Gunnar ett bra tag. Men när de kom hem fick de femtiotusen var av Gunnar som tack för hjälpen.

Lägenheten
När man kommer in i Ulfs lägenhet så är det två stora uppstoppade bävrar som står och stirrar på en. De flesta brukar bli skraja när de kommer in i lägenheten. Gunnar fick en hjärtattack första gången han gick in i lägenheten. Det ligger öl- och sprit flaskor överallt. På golvet ligger det en matta gjord av ekorrskinn. Den ekorren sköt Ulf när han var i Ryssland med Pekka. Den var minst en meter lång. Det var den största ekorren som fanns i hela världen, men inte nu längre. Nu ligger den i hallen hemma hos Ulf.

När man kommit ut ur hallen så kommer man direkt in till köket där det står ölburkar och vinflaskor överallt. I kylskåpet är det massor av bävrar och illar som Ulf brukar ta fram och bjuda på när han har gäster. Halva kylskåpet är även fyllt med öl. Inne i köket står ett litet runt bord gjord av femtiöringar där det står en vas med 10 år gamla roser som han fick av Pekka när han fyllde år. Då fick han även en absolut vodka.

Han har ingen diskmaskin längre. Han var tvungen att lämna ifrån sig den när han inte betalade skatten. Snart kommer de och tar tv:n om han inte betalar. Om man tycker att köket är stökigt så vill man inte se vardagsrummet. I soffan ligger det några bävrar som lever som Ulf inte kunde skjuta för han tyckte så synd om dem att han behöll dem och tog hem dem. Nu ångrar sig Ulf för bävrarna äter honom ur huset. De börjar bli feta för de bara ligger i soffan och äter och röker hela dagarna. I en bur i taket har han sin underlat Roger. Han äter också som en kossa men inte lika mycket som bävrarna. De äter till och mera än Ulf.

I vardagsrummet står det även en bokhylla som för några år sedan hade filmer och musikskivor men nu är dom borta och det ligger ölburkar radade på varandra. Filmerna och musiken har han slängt för han hade ingen plats för dem. Han slängde ut dem ur fönstret och då stod det en gammal dam som fick alla i huvudet och svimmade. Ulf blev rädd och sprang ner, men då var tanten borta. Hon hade gömt sig för Ulf i sandlådan.

I hörnet av vardagsrummet är det en stor sopptipp av burkar och skräpp och uppe på toppen sitter det en dvärg som Ulf blev kompis med när han var i Tyskland. Han tog med honom till Sverige, hem till sitt hus. Han hade ingen säng att ge honom så han fick sova på sin soptipp i vardagsummet och nu har dvärgen blivit psykopat och pratar inte. Han bara sitter och stirrar rakt in i väggen. Nu tycker Ulf det börjar bli lite läskigt.

brev
Hej på dig Ulf vi borde träffas lite oftare jag har inget att göra på dagarna nu för tiden kom över hem till mig på lördag så kan vi gå på bio eller på baren.Du kommer nog välja baren men vi borde ju testa något annat man kan ju köpa öl till bion. Aja hör av dig tilll mig innan lördag så vi kan bestämma//Layoo


En vanlig dag för Ulf
Ulf går upp vid 04.30och tar ett glas hembränt och en cigg sedan går han och lägger sig igen sedan går han upp kl 06.30 och äter frukost sedan tar han sin cykel och cyklar ner till systembolaget .Kl 17.30 slutar han och cyklar ner till Gunnars bar där han träffar sina kompisar Pekka,Layoo och Ullis. Sedan går han hem och äter mat sedan går han ner till baren igen och kommer hem ungefär vid kl 22.00 då är Ulf trött och tar en cigg och går och lägger sig och sover.

TVÄTSTUGAN:
För två år sedan var Ulf nere i tvätstugan, han skulle tvätta sina kläder. Då han skulle öppna tvätluckan så hoppade det ut flera råttor och möss som sprang emot honom. De hoppade på honom och bet honom i andsiktet. Han sprang upp till sin lägenhet och hälde tändvätska i andsiktet och tände på, så alla råttor bran upp. Som turvar så fick han inte några brännskador.Men sedan dess så har Ulf varit rädd för att gå ner till tvätstugan

KÄLLAREN: Varje kväll så hamrar det och dunkar från källaren hemma hos Ulf. Varje kväll när Ulf ska gå och lägga sig så kommer det konstiga ljud från källaren. En dag så tröttnade Ulf ,klockan var 2 på natten. Han gick till vapenskåpet och tog ett gevär och gick ner till källaren. Han gick fram till dörren som lede ner till trappen ner till källaren. Ulf kände på handtaget, det var låst. Ulf siktade geväret mot låset och sköt. Sedan sparkade han upp dörren och gick ner för trappan, det var kolsvart nere i källaren man kunde höra något grymtande. Det lät som något konstigt djur. Ulf letade efter en knapp för att sätta på lampan i taket. Till slut hittade han knappen och det lyste upp i källaren. Vid en stolpe som satt fast i marken satt en man fastkedjad i halsen, bredvid honom så var det en skål med mat och en skål med lite uttorkat vatten. Ulf sprang till honom och sköt upp låset vid stolpen och till slut fick han bort kedjan från hans hals. Ulf slängde upp honon på sin axel och bärde upp honom till sin lägenhet. Han gav en en flaska vodka för att klara upp han minne. Till slut började killen vakna till lite av vodkan. Till slut så vaknade han helt och kände runt sin hals.
- Kedjan är bort herregud JAG ÄR FRI ropade mannen. Var det du som hjälpte mig. Ja sa Ulf, mannen omfammnade Ulf.
Stanna här sa Ulf och gick in i köket och hämtade en till vodka och hälde upp i ett glas, och kom tillbaka och satt den på bordet. Berätta nu för mig vad gjorde du där nere fastkedjad i källaren. Det är en lång historia sa mannen och suckade. Berätta sa Ulf och tände en ciggaret.
Okej förut bodde jag här i en lägenhet, tills en dag kom en man och sa att han skulle sälja blommor så jag släppte in han och då såg jag att det var min granne. Han slog till mig i huvudet med något hårt sedan vaknade jag fastkedjan nere i ett kallt rum.
Va skrek Ulf vem var den där mannen?????