Nadja!
Till att börja med vill jag be dig om ursäkt för att jag slarvade bort din bild. Ledsen för det. Du kunde a gjort en voki istället!

Dina texter är bra. Man får en klar bild av vem Minna är och du skriver med ett varierat språk. Jag har gjort några rättelser, du ser vilka under "history". Du måste lära dig att man skriver "de" och inte "dom", det är talspråk. Du hade slarvat en del med punkt och stor bokstav, jag har rättat de felen, men du hade sett dem själv om du hade kontrolläst. Gör alltid det.

På det stora hela taget är det mycket bra skrivet och ditt skrivande och framförallt din stavning har utvecklats mycket.

Bra jobbat!
/Sandra


Minna:


Minna är 17 somrar och är en mycket sminkintresserad tjej. Minna har en hylla som går från golv till tak och den är full av smink. Minna älskar smink. Minna som person är mycket bortskämd och pappa betalar hyra och räkningar! Hon gillar att festa med sin kompis Suss och shoppa såklart. Vem gillar inte det ;)

Lägenheten fick hon som födelsedagspresent när hon fyllde 17 år, medan storasyrran fick flytta in hos sin kompis Carro som sedan fick en egen lägenhet.. Deras föräldrar gillar Minna mera än vad de gillar Olivia. Minna fick sin lägenhet för att hon inte fick plats med sina kläder och sitt smink i hennes föräldrars lägenhet. Hennes föräldrar bor i Norge. De är från Sverige men när Minna flyttade ut så flyttade de till en lägenhet i Norge. De tyckte att det var mysigare där än här i Sverige.Till en liten lägenhet mitt i ingenstans.

Dagarna fördriver Minna med sitt jobb. Hon jobbar som frisör. Hon har startat eget fast hon är så ung. Minna fick tanken på att starta eget när alla hennes kunder tyckte att hon skulle starta eget, så Minna lydde deras råd och slutade på "Stan´s bästa hårfixare" och startade sin alldeles egna frisörsalong "Minnas hår och fix". Minna har jättemånga kunder medan Joka, (hennes anställda) har inte många alls. Minna är rätt poppis bland alla i staden. Hon har många dejter med olika killar, men hon fastnar inte riktigt för någon av dem. Minna skrattar mycket det gör hennes syrra också. De brukar skratta tillsammans och när dom väl börjat kan dom inte sluta! De kan hålla på i evigheter!

Minna har långt, blont hår. Det är det många faller för. Killarna förföljer henne. Hon gillar det lite, men i bland kan det vara jobbigt. Hon har ju liksom nästan inget privatliv.. Hon är översminkad och har modekläder och stor urringning. Minna har bara märkeskläder.
Minna har också en katt, en birma som heter Mysan. Mysan är bara 9 veckor. Hon springer runt, runt i lägenheten, hennes energi tar nästan aldrig slut. På dagarna springer hon nästan heeela tiden, men senare på kvällarna så har hon sprungit så mycket att hon inte har någon energi kvar. På kvällarna när Minna sitter och kollar på tv så brukar hon mysa med Mysan också och så kollar de på tv tillsammans.

Minnas favoritplats:
I Minnas badrum har hon också mycket smink. Badrummet är Minnas favoritplats! Det är nyrenoverat. Det är ju hela lägenheten för Minna tyckte att det var fult, så hon bad dem att renovera allt. Badrummet är Minnas favoritplats för där kan hon stå och koncentrera sig på en sak; henne själv! Hon kan stå och beundra sig själv i flera timmar. I badrummet är temat trä. Allt är jättemodernt och har många fina saker. Det dyraste ska det vara, vet du! I badrummet hänger också en mycket, mycket betydelsefull foto. Ett foto som hon en gång tog när hon och Matilda hade som roligast en sommar. Fotot betyder mycket för Minna och det gör personen också. Personen bor en lägenhet bort och är fortfarande hennes bästa kompis. Fotot föreställer när dom lekte när dom var små, de körde en klapplek. Fotot betyder mycket för Minna, det väcker starka minnen.Därför har hon den hängandes i badrummet för där spenderar hon den mesta tiden i sin lägenhet.

Hennes lya:
Minnas lägenhet är den finaste i hela huset. Hennes lägenhet renoveras när Minna tröttnat på stilen i den gamla. Minna har haft många journalister efter sig för sin lägenhet och hon håller nog på att bli känd i hela världen för att hon är så bortskämd. Lägenheten är alltid ren och fin för Minna har många städare hemma hos sig som städar. Det finns inte en millimeter hemma hos minna som är omodern. Köket är ihopsatt med vardagrummet så man ser från köket till vardagsrummet och från vardagsrummet till köket. I köket har hon tv i sin köksö. Hon gillar att kolla på tv när hon lagar mat. då kan hon följa vilken tv-serie som hon vill utan att sitta i soffan. Minnas favorit serie är Grey´s anatomy som börjar kl. 21:00 och slutar en timme senare på onsdagar. Hon brukar kolla på tv med Matilda. Antingen så kommer Matilda till Minna eller tvärtom. De bruker sitta och mysa efter och prata om en massa olika saker så där som tjejer brukar göra. Minna brukar sova över efter det eller om det är Matilda som sover kvar så sover som alltid över. Rummen är otroligt stora för att vara en lägenhet.

Brevet: (brevet är från Matilda. Det är ett jättegammalt brev som hon fick när hon var 7 år, så hon stavar inte så bra)
Hej Minna kan vi jöra not. jag saknar dej kan du inte koma hit til mej så kan vi leka med dokor och jöra te och äta kakor. min finna doka karin fyler 1 år i dag. jag har köpt en pakket til hene kan inte du åkså jöra det då skule hon bli glad. idag har jag på mej en long klening med grönna prikar och råsa. helsnig Matilda!

En helt vanlig dag:
En helt vanlig dag för Minna ser ut ungefär så här:
På morgonen gå hon upp vid fem. Hon går in och tar en dusch och fönar håret efter det. Hon sminkar sig och fixar sitt hår och efter det är klockan halv sju, så hon breder en macka och springer till salongen. Salongen ligger inte så långt ifrån Minnas lägenhet. Hon springer och så ser hon den stora skylten "Minnas hår och fix" dyka upp. Hon låser upp dörren och går in, vänder på skylten så det står "öppet", sätter på kaffebryggaren och sätter sig ner och pustar ut. Minnas första kund brukar inte komma förrän vid kl sju, men Minna måste vara där tidigare så hon kan fixa sånt som måste fixas innan det börjar komma en massa kunder. Efter kl sju så forsar det nästan in kunder! Vänner eller sådana man inte känner, stora, små, gamla, unga, Det kommer verkligen jättemånga. Dagen slutar vid sex, då kommer de sista kunderna.

Minna måste vara där hela dagarna för det är bara två som jobbar där, så dagarna blir inte speciellt långa. När hon går ut och låser dörren brukar någon av hennes kompisar stå utanför. De pratar medan de går vägen hem, det kan ju hända att de stannar till och köper någott. Har jag förresten sagt att Minna jobbar extra som modell? Nehe, då kanske det är dags att berätta det nu då. Men iallafall, Minna jobbar extra vissa dagar som modell för att hon tycker det är så himla kul! Hon tycker om att ge pose efter pose till kameran som den kan sluka och göra till bilder. Minna jobbar som modell efter jobbet på måndagar, onsdagar, fredagar, lördagar och söndagar. Hon är i studion i ungefär 1-2 timmar varje gång.

Semester:
Minna ska på semester i sommar med bästisen Matilda. De ska åka till Kanarieöarna och bara slappa och bada. De ska vara borta rätt länge, i en och en halv månad. Längre än så fick inte Minna ta ledigt. De två bästisarna hoppas på att hitta 10-poängaren, deras största kärlek eller bara den perfekta dejten. De hoppas också på att få den perfekta solbrännan och att alla andra hyresgäster ska bli avundsjuka på deras fina solbrända hud.

När de väl är nere där ska de bara slappa och bada och ta det lungt. Minna och Matilda har planerat resan i minsta detalj! De vill verkligen på den perfekta resan, men när dom väl är där så går inget som planerat, Minna spanar in några snygga killar som ligger och solar några meter ifrån dem på stranden. Minna går med catwalkstil förbi dem och vickar lite extra på rumpan när hon går förbi. Hon verkar lyckas rätt så bra för killarna kollar upp intresserat. När hon kommer tillbaka ska hon göra samma sak, men nu har hon glass i handen och glassen smälte över handen så ska hon slicka upp det från handen så ser hon inte vart hon går så går hon på en av killarnas ben och han rycker till så Minna dunsar rakt ner på marken och glassen flyger och Minna får den naturligtvis mitt på magen! En mening?!? Dela upp den i flera. /Sandra Minna skyndar sig därifrån men killarna släpper henne inte med blicken. Först så skrattade de högt och ljudligt, men efter ett tag så började de lunga ner sig och började spana in Minna och Matilda. Efter som båda är snygga och smala så drar dom till sig många blickar på stranden. Matilda försöker också att locka till sig blickar. Matilda lyckades bättre. Hon gjorde inga misstag när hon gick förbi, men hon tyckte det var krångligt att gå i sanden och så klev hon i en grop som några små barn hade grävt. Gropen var ca 1,5 meter djup, så hon stod där nere och ropade på Minna men hon hörde inte riktigt.. så Matilda ropade högre och högre. Tillslut hörde Minna. Hon kom springande och försökte hjälpa henne upp, men det gick inte speciellt bra för Minna ramlade också ner i gropen så låg de där nere och skrattade. Till sist kom badvakten och hjälpte dem båda upp. Den dagen var inte den bästa, men det kom värre dagar.

Här är några av Minnas favorit artister Rihanna & Ne-yo. Här är en av hennes favoriter:


Och hennes favoritkomiker är ju såklart Björn Gustafsson som hon och syrran dyrkar mest av allt! Dom bara älskar hans humor! Här är ett av klippen Minna gillar mest!:
ID_Card.jpg