Mims.jpgBeskriv din hyresgäst… (Välj en annan rubrik, t.ex. "Om Mimmi", eller vad din hyresgäst nu heter...)

Att säga att Mimmi är blyg vore en lögn. Hon både syns och hörs och man märker garanterat när hon kommer in i ett rum. Mimmi bestämmer gärna över människor i hennes omgivning men det är hon inte alltid medveten om, hon har bara ett stort behov av att andra lyssnar på henne. Andra människor kan därför ibland tycka att Mimmi är envis och tjurig.

kjhsflkhklkafhlkadhflkah

lkjlkhdflkahflgroda_tum.jpg

Mimmi är 20 år och har precis har flyttat hemifrån. Hon är mycket stolt över sin nya lägenhet. Sedan hennes föräldrar skiljde sig har hon inte pratat med sin mamma, men hennes pappa bor kvar i deras gamla hus inte så långt härifrån. För ca en månad sedan fick Mimmi sitt första jobb, som kassörska på ICA-butiken runt hörnet. När hon inte arbetar Mimmi har många vänner, både killar och tjejer, och hon träffar dem så ofta hon hinner. De har ett café nere i centrum som de brukar träffas på.

På fritiden brukar Mimmi spela teater. Hon är med i en teatergrupp som kallas Gryningen och just nu håller de på med en föreställning där Mimmi spelar en lite smågalen författare. Förutom teatern är Mimmi också aktiv i ett politiskt parti och ett antal frivilligorganisationer som vill göra världen till en bättre plats.

Hemma i lägenheten bor också undulaten Billy och ökenråttan Hjördis.

Beskriv en plats… (Annan titel!)
Ovanför Mimmis säng hänger ett inramat foto. Bilden är bleknad och ramen håller på att tappa den vackra, gröna färg den hade en gång. Bilden föreställer en liten flicka framför ett stort hus.

Huset är Mimmis mormors hus. Det ligger vid en liten skogssjö i Ångermanland. Hon var ofta där med mamma och pappa på sommarloven när hennes mormor fortfarande levde.

Fast egentligen är det inte på grund av huset som bilden har följt med Mimmi genom livet och fortfarande hänger ovanför sängen. Bakom huset finns en liten vedbod som var Mimmis hemliga gömställe när hon var liten. Dit kunde hon gå när mamma och pappa bråkade. I vedboden kunde ingen se henne. Här kunde hon inte höra hur de skek åt varandra där inne. Här kunde hon låtsas att allt var bra och att mamma och pappa fortfarande tyckte om varandra.

Sedan mormor gick bort har hon inte varit där, hon vet inte ens om huset fortfarande står kvar. Det enda hon minns är den känsla av trygghet som boden gav. Den har hon alltid med sig och kan plocka fram när livet är jobbigt. Bilden påminner Mimmi om den känslan.

Beskriv lägenheten…(Annan titel!)
Mimmis lägenhet är en salig röra av möbler, saker, böcker och dammråttor. Eftersom lägenheten är liten, bara 32 kvadratmeter, så är det trångt om saligheten. Mitt på vardagsrumsgolvet står Billys stora bur och runtomkring den ligger fågelfrö och fjädrar spridda på golvet. Bredvid sängen står Hjördis bur. Hjördis är nöjd med livet i Mimmis lägenhet och rör sig inte i onödan. Därför har hon på sistone blivit ganska tjock.

Köket är den finaste delen av lägenheten. Den förra hyresgästen råkade ställa till med en liten eldsvåda så värden blev tvungen att totalrenovera hela köket. Nu är det toppmodernt och väldigt ljust och fräscht. Det är synd att Mimmi inte tycker om att laga mat.

I badrummet finns ett gammalt badkar och där tycker Mimmi om att ta långa, varma bad. Hon brukar läsa när hon ligger i badet. Just nu läser hon tidningar om heminredning eftersom hon vill få mysigare i lägenheten, men vet inte riktigt hur hon ska göra.

Till lägenheten finns även en balkong, men den har Mimmi än så länge bara använt för att ställa ut sådant som hon ska bära iväg till återvinning. Just nu står det massor av flaskor och burkar där ute. Mimmi hade fest hemma förra helgen och har inte orkat gå iväg med resterna ännu.

På dörren sitter en skylt där det står "Här vaktar jag!" och bredvid den sitter en bild på Billy, den skräckinjagande undulaten...

Skriv ett brev… (Annan titel!)
"Kära Mimmi,

Jag har sett att du drar dig undan när dina föräldrar bråkar. Jag vet inte riktigt vart du går, men jag antar att du gömmer dig någonstans där du kan glömma det jobbiga och drömma dig bort.

Du är så lik mig när jag var yngre. Jag hade det inte heller så lätt. Mina föräldrar levde ihop fast de kanske egentligen borde ha skilt sig. De bråkade mycket och ibland hörde jag att mamma grät när hon stängt dörren till sovrummet för natten.

Jag hoppas att du vet att du alltid kan komma till mig om du behöver något. Du är inte ensam, Mimmi.

Hälsningar Mormor"

Rita din hyresgäst… (Annan titel!)
Bilden sätter du in längst upp på denna sida.

Beskriv en helt vanlig dag… (Annan titel!)
En vanlig dag i Mimmis liv ser ut så här:
Väckarklockan, en gammal rackare som väsnas högt, ringer klockan 07.00. Mimmi brukar somna om och kommer tyvärr därför ofta för sent till jobbet. Hon vill komma i tid, men är väldigt morgontrött. (Mimmi är en nattuggla och har svårt att komma i säng på kvällarna).

På ICA jobbar hon tillsammans med Anders, Cilla, Kerstin, Pelle och Anneli. De har roligt ihop. Mimmi brukar ha med sig matlåda till lunchen, men eftersom hon inte tycker om att laga mat blir det oftast ganska enkla rätter. Pannkakor är en favorit. Av sina kollegor tycker Mimmi bäst om Anders. De har kul ihop och Anders och hon brukar ibland ta en promenad på lunchrasten.

Arbetsdagen brukar sluta runt halv fem. Efter jobbet går hon ofta till teatern. De repeterar inte varje dag, men Mimmi tycker om att sitta tyst i mörkret på scenen och drömma sig bort. Vissa dagar träffar hon någon vän över en kopp te efter det, ibland går hon bara hem.

Mimmi tycker om att vara hemma. Eftersom det är hennes första egna lägenhet tycker hon om att bara lufsa runt i hemma i sina tofflor, titta på sina favoritserier på tv och prata i telefon. Som jag berättade tidigare är Mimmi en kvällsmänniska. Hon sitter gärna uppe sent och tittar på tv.

Lampan slocknar oftast inte förrän klockan tolv. Kort därefter slocknar Mimmi.


Det här är förresten Mimmis idol, Lars Winnerbäck. Hon tycker om hans texter. Klicka och lyssna!