jansson2.jpg

Kopia_av_Villa_Mimmi_bilder_010.jpgMelissa
Du har skrivit ett härligt porträtt av Svante! Det är kul att se hur du och Amanda har vävt ihop era karaktärer.
Kul också att du fick till ett litet triangeldrama med Olivia.

Du skriver mycket bra, med en stil som direkt påminner om hur du är som person; både allvarlig och väldigt rolig.

Jag har gjort några små ändringar. (Småfel som du säkert hade upptäckt själv om du kontrollerat en gång till). u kan se mina ändringar bakom History-knappen.

Bra jobbat med Svante!
/Sandra

Svante Svantesson..

Svante är 21 år och bor i lägenhet nummer 13. Svea, Svantes tjej, är en "snygg" tjej, och hon bor i lägenhet nummer 18. Svante och Svea är ofta tillsammans på fritiden och då brukar de shoppa på IKEA eller ta långa promenader i månskenet. Svante är en omtänksam person och bryr sig mycket om vad alla andra tycker. Det är Svea också, men ibland blir hon för mycket. Svante har inte flyttat hemifrån, men tycker att det börjar bli dags. Han funderar på att flytta hem till Svea, men det är nog inte en sådan bra ide. Eftersom han har varit ihop med Svea i två och ett halvt år, så vet han att det aldrig kommer att funka. De få dagar då han inte träffar Svea brukar han hålla på med datorer. Svante bara älskar datorspel men kan inte spela det så ofta, för Svea är "allergisk" mot sånt, säger hon. Han brukar också lyssna på sitt favorit band Coltranne´s Expressions och de spelar massor med olika instrument.


Svantes favoritplats, på farmors land..
När Svante var liten byggde han och hans pappa en koja som de inredde med gamla möbler och den låg på farmors land. Svante var ofta där med sin pappa och ibland med mamma. Svantes pappa och mamma skilde sig när Svante bara var fyra år. Det var säkert 13 år sedan Svante var på landet. En dag då Svante var sju år blev farmor svårt sjuk och behövde åka till sjukhus. Då pappa skulle skjutsa farmor, hade han så bråttom att han inte kollade om det kom något tåg på spåret, utan bara åkte rakt ut. Det man minst anade hände. En helikopter störtade på spåret i precis samma ögonblick som de svängde ut på spåret. Sedan dess finns varken Svantes farmor eller pappa. Men kojan på farmors land är och kommer för alltid att vara Svantes favoritplats ändå, även om han aldrig är där.

Lägenheten..
Om man tittar in i garderoben så är den proppfull med en massa kläder, det är allt från knästrumpor till kavajer och en massa kläder från Indien. Svante har varit i Indien med sin mamma flera gånger och har därför en massa saker från Indien i sitt rum. Nästan hela huset är fullt med saker ifrån Indien, allt förutom köket som är ungefär likadant som alla andra kök.

En helt vanlig dag..
Dagen börjar med att väckarklockan ringer 06.00 på morgonen, då han ska upp och mata sina ökenråttor Kalahari och Sahara som är döpta efter öknarna i Afrika. Efter det joggar han runt hela kvarteret fyra gånger och det tar ca en halvtimma. Då brukar han möta Svea som är ute och går sin morgonpromenad. Sedan duschar han och till frukost äter han nästan alltid köttbullesmörgåsar. Efter frukosten sätter han på datorn och börjar spela direkt. Oftast ringer Svea efter två timmar och vill hitta på något, men det händer mera sällan nuförtiden.

De dagar han är med Svea brukar han alltid säga att de kan gå och simma eller bowla eller hitta på något annat roligt, men det är inte så ofta Svea vill det. Hon gillar mer att ta det lungt, så som att gå på bio eller till och med bara sitta och prata i flera timmar. Svante fattar bara inte hur hon kan det, han skulle aldrig klara av det. På kvällarna brukar Svante alltid titta på sina favoritserier på tv, Kyle XY, House, Morden i Midsomer och Las Vegas. Han somnar nästan alltid vid tolv på natten. Eftersom Svante inte jobbar på dagarna har han mycket tid till sina ökenråttor.

Svantes första brev..
Hej farmor :)
Nu är jag i Indien för första gången i mitt liv.
Vi har vakter utanför hotellet vi bor på så jag känner mig trygg.
Alla här är jättesnälla, men inte lika snälla som du.
Det är varmt här men du kan vara lugn, jag kommer inte att smälta.
Jag har redan träffat en kompis som heter Mohinder och är i samma ålder som jag och han är jätte bra på fotboll och han har lärt mig ett trick.
Han har en lillebror också och han heter Mojo, fast han är bara ett år.
Mohinders mamma och pappa kan engelska men inte så bra.
Jag saknar dig jätte mycket och jag glömmer dig aldrig!

// Svante 6 år

Hemligt förälskad..
Svantes hemlighet är att han är hemligt föräelskad i Olivia som är 19 år och bor i lägenhet nummer 9. Svante har inte ens berättat för sin flickvän, Svea, att han gillar Olivia. Han vet inte hur hon skulle ta det. Men han kan tänka sig att hon inte bryr sig så mycket eller så blir det helt fel och hon vill aldrig med se honom, och det får ju inte hända. Svante vet inte vad han skulle göra utan Svea. Om Svea lämnar honom kommer han inte ha någon att gå till när han känner sig nere. Men på sistone har Svea börjat vara med Suss mer och mer och Svante undrar om Svea håller på att bli lesbisk med Suss. Kan det verkligen vara så? Det var något som Svante har funderat länge på, men han skulle aldrig kunna leva mer om han fick reda på att det var så. Vad ska han göra? Han kunde ju inte fråga, för om hon sa nej så skulle det ju bli helt fel så han hade inget annat val än att bara vänta.

Tvättstugan..
Det var en helt vanlig dag då Svate skulle gå ner i gången och in i tvättstugan. Det var på våren med det var ändå mörkt innanför dörren som man öppnade för att komma in i tvättstugan. Svante hatade att vara själv där nere och framförallt att öppna dörren. Bara tanken på att det kunde vara en skurk eller en mördare där inne. Och tänk om han mördar honom! Men Svante samlade allt mod han hade och öppnade. Till sin förvåning var det ingen där inne förutom en liten tant som gick precis när han kom innanför dörren. När den lilla tanten gick ut glömde hon att stänga dörren och efter tio minuter hörde Svante hur stegen i gången närmade sig och det blev högre och högre. Svante visste inte vad han skulle göra så han hoppade in i torkskåpet. Han försökte att titta ut genom en liten springa i torkskåpet men han såg ingen eller inget. Svante lyssnade och lyssnade men han kunde inte heller höra något så han bestämde sig för att öppna dörren på tre och bara strunta i om han blev skjuten. "Tre.. två.." sa han lite lågt för sig själv och precis då han skulle säga ett hörde och såg hur långsant någon öppnade dörren. Svante skakade av rädsla. Vad skulle han göra nu?

Till slut bestämde han sig för att han bara skulle hoppa ut ur torkskåpet och springa därifrån. När Svante hoppade ut ur torkskåpet höll han på att skratta ihjäl sig, för till sin lättnad såg han att det bara var Olivia som inte förstod vad det var som var så roligt. När Svante förklarat klart började hon också skratta. Sedan såg hon med ett konstigt leende på honom och frågade om de skulle gå och bowla tillsammans. Svante skulle precis säga att han gärna ville det men då kom Svea in och sa att hon hade bokat biljetter till en jättebra bio och det kunde han ju bara inte tacka nej till. Han tittade lite sorgset på Olivia och sa, "En annan gång kanske".

Olivia reste sig upp från golvet och gav honom en kram innan han gick ut ur tvättstugan hand i hand med Svea. När de hade kommit en bit på väg till bion frågade Svea varför Olivia hade gett honom en kram och Svante svarade bara att det var en början på en speciell vänskap.

(Det här ar Svantes fa
Get a Voki now!

vorit band)
Get a Voki now!


Get a Voki now!