Carro_Id_kort.jpgVilla_Mimmi_bilder_031.jpg
Fanny!Chihuahua.jpg
Det här är riktigt bra! Du har ett bra flyt och en tydlig idé vad du ska skriva om. Strukturen är också bra, d.v.s. du har bra styckeindelningar och rubriker. Jag har inte behövt göra så många ändringar, eftrsom det var bra stavat o.s.v., men det jag har gjort ser du under "history".

Du måste dock lära dig att man skriver "de" och inte "dom". Du gjorde ingen voki. Var det för svårt?

Bra jobbat!

/Sandra

Carolina Ström:


Carolina, eller "Carro" som dom flesta säger är 19 år och har precis flyttat till Villa Mimmi med sina små chihuahuaor Gucci, Cheap och Prada. Där trivs hon bra med bästisen Olivia som hon bor granne med. Hennes föräldrar var lite skeptiska till om hon skulle klara sig själv, men efter många veckors tjatande så fick hon som hon ville. Hon har nu bott där i tre månader och trivs rätt så bra, men hon saknar ibland den stora villan på Värmdö.

Hon har fått ett jobb nere på cafét vid centrum där hon får gaska bra lön, men ska snart plugga vidare så hon får ett riktigt jobb. Hon behövde pengarna, eftersom det hon hade sparat sedan hon gick i 3:an nu gått åt efter att hon köpt nya möbler.Olivia bor så pass nära att de gör något nästan varje dag. Ibland går de på bio eller fikar, men oftast så snackar de, äter hämtmat eller kollar på film hemma hos nån av dem. De går ofta på fester eftersom de är rätt så populära.

Förut hade Carro långt, mjukt, brunt hår men nu efter att hon blekt det så många gånger så har det blivit slitet, stelt och inte så fint. Hon är ca 166 cm lång och har 37 i skostorlek. Hon har dom modernaste kläderna som finns i affären just nu. Hon har inte så mycket smink och hon använder bara sina Lacoste skor och ett par högklackade skor hon köpte i Italien. Hon är inte så smal men hon är inte tjock heller. Hon tränar alltid en gång i veckan och går så klart ut med Gucci på promenader i parken.

Hon har en kille som hon träffade i Alperna när Olivia med familjerna åkte dit. Han heter Pablo och det var snart 1 år sedan de blev ihop. De håller kontakten genom msn och brev och två gånger har han hälsat på, men avståndet gör att de glider ifrån varandra och Carro vet inte riktigt vad hon ska göra längre. Nu har hon har träffat en kille på jobbet som heter Stefan och han verkar ganska trevlig och söt. Han har frågat flera gånger om hon vill hänga med och göra något, gå på någon fest eller något annat, men varje gång så har hon tackat nej för att hon inte skulle bli ännu mer kär i honom.

Hennes största intressen är att ragga på killar, spela fotboll, åka skidor, gå på fester och vara med Olivia så klart och snart skulle ju hon och Olivia åka helt själva till Alperna. Det var inte första gången de åkte till Alperna, men det var första gången själva.

Speciella platser...

En väldigt speciell plats för Carro är hennes minnesrum. I rummet finns det ett foto som föreställer hennes mormor och hon på mormors lantställe. De står på bryggan där den lilla roddbåten låg. Det var den sommaren då mormor dog. Den sista bilden som blev tagen av henne och hennes mormor. Den sommaren glömmer hon aldrig. Hon ärvde en massa gamla möbler från henne som hon nu har i hennes minnesrum. Det tog flera månader innan hon hittade tapeten som hon hade i rummet på landet, men äntligen har hon hittat den och nu sitter den på väggen i rummet.

Lägenheten...

Lägenheten är ganska stor. Den har två sovrum (men ett hade hon gjort till minnesrum), vardagsrum, kök och en toalett. Hon hade sparat pengar sedan hon gick i 3:an för att hon skulle kunna köpa en moppe när hon fyllde 15. Istället fick hon en i födelsedagspresent av hennes föräldrar, så hon bestämde att hon skulle spara vidare och sätta in det på ett konto på banken så hon kunde ta ut när hon behövde och nu behövde hon dem. Hon gjorde om hela lägenheten så den blev toppmodern. Hon hade verkligen gjort om överallt så nu ska jag berätta lite om hur det ser ut.

Sovrummet:

När man kommer in i sovrummet är det enda man ser är en stor garderob och sedan när man går lite längre in ser man den stora sängen. Allt i rummet går i grönt, rött och vitt. I en hörna av rummet står hundarnas stora sovkorg som också går också i färgerna grönt, rött och vitt. Mitt i rummet står ett sminkbord med massor av smink som hon aldrig använder, det bara ligger där.

Vardagsrummet:

Hon har en stor soffa i vardagsrummet och en TV. Hon har också sin stora garderob där, så nästan alla kläder som egentligen ska vara i garderoben ligger mest huller om buller inne i hela vardagsrummet och det mesta är sånt hon aldrig använder.

Köket:

Köket är nog Carros favoritplats för hon älskar att laga mat. Hon har lagat sin egen mat egen mat sen hon var 10 år gammal och älskar att baka. Hon gör oftast en ordenlig matlåda till jobbet med kött, ris/potatis och grönsaker. Köket är nyrenoverat och är väldigt ljust och rymligt. I mitten står en stor köksö. Hon har inget riktigt bord än så hon äter där varje dag.

Badrummmet:

I badrummet har Carro ett badkar, en dusch, en toalett och ett handfat. I badrummet har hon också resten av hennes smink, vilket ligger i drivor vid handfatet.

Ett väldigt viktigt brev...

Det viktigaste brevet någonsin enligt Carro är det första brevet hon skrev till sin mormor. Hon kommer ihåg att hon gick i 1:an och att hon precis lärt sig skriva och läsa. Brevet lät så här:

Hej mormor.

Hur mår du? Jag mår bra :)
Det här är det fösta brevet jag skriver selv till dej.
I går började jag på fotbol och Olivia kanse okså ska det.
Jag saknar dig och ventar til somarn ner vi ska åka til dej.
Då ska jag visa dej at jag kan sima.

Hej då mormor från Carolina din fina.


Det är lite stavfel, men hon var så liten då och ni undrar säkert hur hon har fått tillbaks det. Hon ärvde det av sin mormor eftersom hon inte ville att det skulle slängas.

En helt vanlig dag...

En helt vanlig dag för Carro börjar oftast klockan 8 av att hundarna har hoppat upp i sängen och försöker väcka Carro, de vill ut. När klockan är 12 så går hon till sitt arbete nere vid centrum. Där jobbar hon till klockan 16.30. Efter det brukar hon hänga med kompisar och ibland går hon hem. Hon somnar ofta i den stora soffan och vaknar inte förens hundarna kommer och väcker henne och så går det runt förutom på helgen då hon ofta går på fester och sover långt in på dagen. Hon vaknar ofta klockan 12 och äter något. Sedan går hon oftast bara och lägger sig igen. Måndagarna är värst för då har hon ofta problem att vakna. Hundarna försöker väcka henne men det går oftast inte, så det leder oftast till att hon kommer försent till jobbet och lönen går ner men det gör inte så mycker för mamma och pappa betalar fortfarande hyran.

Resan till...

...ALPERNA och THAILAND...

Thailand:

Till Thailand bär det av redan i april. Hon och Olivia ska dit själva. Efter som det är ganska dyrt har hon tagit hjälp av syrran Sofia att spara. Carro har lovat att när Sofia fyller arton ska hon få hänga med ut nån gång med Olivia och hon bara hon hjälper till att spara till resan.
Hon och Olivia kommer vara där från 6/4- 1/5 men ska mest åka runt till olika ställen, så i Bangkok där de börjar kommer de inte stanna länge. Eftersom det inte är så dyrt i Tahailand har de bokat lyxsviten på det finnaste hotellet i hela Thailand. (Mamma och pappa Ström kom med lite bidrag till kostnaderna där.) Carro älskar hotellfrukosten som innehåller allt ifrån ost till bacon fast mest av allt gillar hon all frukt.

Alperna:

Jo och det räckte ju inte med att hon ska till Thailand utan om ca 1 vecka ska hon till Italien/Alperna med lillasyrran Sofia, Storebrosan Mattias med kompisar och kussen Nadja. De kommer bo i byn där Pablo bor och doe har bestämt att de ska träffas varje dag om det går. Det ser Carro mycket fram emot.
Hotellet dom bor på är 5-stjärnigt* men någon dag har Carro lovat Pablo att sova hos honom. Men det däremot ser hon inte så värst framemot eftersom hon är lite kär i Stefan och det kan nog bli ganska jobbigt att träffa Pablo.

Och här är Carros favoritlåt "One Love" med U2 och Mary. J. Blige. Hon hörde den när hon var liten och gillade den på en gång. Hon har aldrig sett dem Live, men skulle vilja göra det. Hoppas alltid på att det ska komma någon konsert med dem och den låten...