Olivia2.jpg
Get a Voki now!


Emilia!
Du har gjort en fin beskrivning av Olivia. Lite mycket talpråk eller chattspråk ibland, men överlag bra. Du gör ofta fel på sammansatta ord, t.ex. skriver du "jätte mycket" istället för "jättemycket". Blir du osäker så är det bättre att skriva ihop än isär. Jag har rättat din text, du ser vad jag har gjort under "history". Det roliga mailet på engelska lät jag dock vara. :-)

Du har gjort en av de absolut häftigaste vokisarna i Villa Mimmi! Bra!
/Sandra

Om Olivia:

Olivia är en glad fjortiz på 19 bast! Olivia har precis flyttat in i Villa Mimmi strax efter att hon tog examen. Hon har blont hår, gröna ögon och är dränkt i smink. 100% fjortiz! Hon har bara märkeskläder och har alltid det senaste modet. Efter som hon köper så mycket kläder, väskor, skor, och går ut och festar med sina polare, så är hon luspank och har skulder på flera hundra tusen till vänner och på banker. Men hon bryr sej inte om skulderna utan bara fortsätter att shoppa och gå ut med sina vänner.

Olivias Vänner:
Olivias bästa vän heter Carro, och bor i lägenheten brevid Olivia. Dom har känt varandra sedan dagis och har alltid varit bästisar. Dom har alltid gjort saker tillsammans. Den senaste resan som de gjorde tillsammans var att åka till Alperna. Där åkte dom skidor hela dagarna och spanade efter snygga killar, och dom hittade varsin. Olivia hittade en kille som heter Sebbe, och är 21 år. Dom ses ibland, men mest på msn och PA. Men tyvär så är det så att hon gillar en annan kille lika mycket och är ihop med honom också. Hon vill inte göra slut med någon av dem, och hon kan ju inte säga det till dem för då gör båda slut. :( Dessutom är hon kär i en kille till i Villa Mimmi, Crille, som är 19 år. Hon är också kär i två killar till som hon träffade när....eller egentligen så är hon kär i dom flesta killarna hon träffar. Livet är inte lätt.
Olivia har också en syrra som bor i Villa Mimmi. Hon heter Minna och är två år yngre än Olivia, alltså är hon 17 år. Dom är ganska lika, både till utseende och intresen.

Jobb:
Olivia jobbar som polis, och tycker det är jättekul, men hon får inte så bra betalt. Hon är den enda tjejen på stationen, men hon jobbar lika bra som killarna. Hon tycker att de är kul att de bara är killar på jobbet eftersom hon gillar killar. Men det kan ju bli lite tråkigt att alltid vara med killar och lysna på killsnack. Men oftast har dom kul tillsammans.

En speciell plats:
En speciell plats för Olivia är lite annorlunda. För det är nämligen hennes garderob. Det kan ju verka lite konstigt, och det är det ju också! Det är en ganska liten garderob, eller, den är egentligen en ganska stor, men hon har så mycket kläder i den så att den uppfattas som ganska liten. Hur som helst... Där brukar hon sitta när hon är ledsen eller arg, vilket är ganska ofta. Hon har ett väldigt dåligt humör och blir lätt sur. Men det är inte lika ofta nu som när hon bodde hemma hos sin mamma och pappa. Då var hon nästan alltid sur eller arg, och bråkade med sina föräldrar. Enda sedan hon var pytteliten och gick på dagis har hon haft ett dåligt humör. Hennes föräldrar visste inte varför hon alltid var så sur, för att hon hade jättemånga kompisar och har alltid varit populär bland klasskompisarna. Men hon var ändå alltid sur på allt och alla. Nuförtiden är hon nästan aldrig sur, utan tvärtom. Oftast glad, men när hon väl är sur, då är hon helt galen! Därför sätter hon sej i garderoben och lugnar ner sej.

Olivias lägenhet:
Olivias lägenhet är liten och trång bland alla möbler och prylar, men den är väldigt mysig och hemtrevlig. Hon har det rent och prydligt och har massor av prydnader på hyllorna, de senaste möblerna och allting är nyrenoverat och frächst. Hon har också massor av kort på väggen på Carro och henne själv och alla deras minnen och resor tillsammans. Olivia beskriver sin lägenhet med den här meningen:" Asså den e typ fett soft, de e typ den hetaste lägenheten i stan typ, DA!"

Ett brev från Olivias ena kille, Sebbe i Alperna som skriver:
Hi Darling!
My computer is broken, so I can`t send email to you. But I can write letter to you:-) SMILE! I´m sick and lying in my bed with headache and stomach ache. It is so boring. I have`t work for two weeks, and tomorrow my work, (Sebbe jobbar med att spela in skidfilmer runt om i världen), go to Switzerland to do a skimovie, and I can`t follow along:-( It is bad, beacuce I love Switzerland, but I love you more:-)
I miss you so, and I wich you was hear now with me. I send you a email when I have repair my computer.
Bye Bye, my own, cute fjortiz! love you<<<333


En helt vanlig dag för Olivia:
Olivia vaknar av att sin lilla kissekatt kommer in och lägger sej och gosar med henne klockan typ fem på morgonen. Hon tycker det är mysigt att gosa sin lilla kissekatt Mysan, men hon tycker inte om att hon kommer in kl. fem på morgonen när hon egentligen kan sova till kl. sex. Men hon går ändå upp då för det är ändå inte någon idé att somna om.

Hon går till köket med sin lilla kisse i famnen. Hon plockar fram en lxyig frukost med frukt, juice, bröd, ost och ibland fil eller yogurt. Hon tar fram en tidning, slår på TV:n och sätter sej i soffan i vardagsrummet. Där sitter hon i lugn och ro i sitt nattlinne, tofflor och håret som en golvmopp och äter i sin sin garderob, (som är lika stort som köket), och väljer vilken färg hon ska ha på sig idag. Det blir oftast rosa eller illgrön. Sen blir det antingen en kort kjol, ett par märkesjeans, eller mjukisbyxor med en pastellfärgad märkeströja, linne eller något annat. Det beror på helt på vad som är inne och mode just då. Det är väldigt viktigt för Olivia med vad hon har på sej. Sedan går hon in i badrumet och fixar sitt hår. Det tar ett bra tag innan hon blir nöjd. Hon är ju som sagt väldigt kräsen av sej. Hon använder ungefär en hel sprajflaska till sitt hår för att det ska bli stort och flufigt. Det tar ca en halvtimme. Sedan ska hon sminka sej, och det tar nästan ännu läng tid än håret.
När hon väl är klar med håret och sminket är det dags att gå till jobbet. Hon låser och skyndar ner i trapphuset i läenheteng och ut på parkeringen. Där står som vanligt Olivias rosa Porche parkerad i ett av de små parkeringshusen. Sedan skyndar hon iväg till jobbet

Favoritprogram:
Olivia älskar skämt och att skratta, därför gillar hon humor program, och hennes favorit program är Parlamentet! Det är det bästa hon vet att komma hem från en hård dag på jobbet och sätta sig framför TV:n och kolla på Parlamentet och skratta lite. Hennes favoritklipp från Parlamentet är de här tre nedanför. Hon har sett dem minst hundra gånger, och tycker den är lika kul varje gång:-).


En resa som Olivia ser fram emot:
Olivia har jobbat hårt de senaste månaderna, och ska åka på semester med sin bästa vän Carro. De ska åka till det tropiska och varma landet Thailand. De ska åka om knappt en månad, den 6/4 - 18/4 2008. Olivia och Carro längtar jättemycket till dess, de köpte biljetterna redan i januari.

Doe ska bo på ett 5-stjärnigt hotell precis vid stranden med sju pooler med bar i, fem tennisbanor, och massor av snygga killar. De ska bo tillsammans i ett stort hotellrum med åtta bäddar, två badrum och en fantastisk utsikt över havet med kvällssol på balkongen. De hade egentligen inte behövt ett sånt stort hotellrum, men de ville så gärna ha varsitt badrum och en balkong med kvällssol och utsikt mot havet. Om de hade tagit ett hotellrum för två hade de haft utsikt mot ett industriområde, och det hade dom inte velat ha.

Inne på hotellet finns det massor av roliga saker som passar Olivia perfekt. T.ex.: ett disco med en bar med massa goda drinkar, (där Olivia och Carro kommer hänga hela natten) biljardbord, pingisbord, gym (Olivia älskar att träna), solarium, tv-spelsrum och en liten frukostmatsal. Olivia ÄLSKAR frukostarna på hotell! Det är ett av det bästa med att bo på hotell. MATEN! Först på morgonen, en god frukost, till lunch ett mysigt cafe´, och till middag en lyxig resturang! Och på dagen äter man så mycket glass man orkar.

När dom inte är på hotellet, på dagarna, så är ligger dom nere på stranden och njuter i solen, eller är nere i byn. Nere i byn är det fullt av marknader med massor av fina märkeskläder, skor, väskor, och andra prylar. Olivia vet att dom inte är äkta, och det tycker hon är synd. :-) Men, men... Hon överlever det!

Hon längtar jättemycket tills dom ska åka, det är ju snart. Men innan dess ska hon åka på några kortare resor. Nu på fredag ska hon åka med sitt jobb till Åre, fem dagar senare ska hon till stockholm för att träffa sin ena kille, ytterligare två dagar efter det ska hon åka hem till sin familj i Norge i tre dagar. SEDAN BÄR DET AV TILL THAILAND!!!