Get a Voki now!Villa_Mimmi_bilder_036.jpgElina!
Du har lyckats bra med beskrivningen av Molly och det är roligt att se hur du och Louise jobbat tillsammans för att beskriva de båda kompisarna.

Jag har rättat några stavfel och flyttat lite på bilden av joggingspåret, men överlag är det bra texter. Du ser mina rättningar under "history".

Du satte inte in någon video. Var det för svårt eller hittade du ingen? Din voki är fin!

Bra jobbat!

/Sandra


Person:

Det här är Molly. Hon är 18 år och bor i en lägenhet bredvid sin bästa kompis Rozanna. Molly är en glad och sportig tjej, tyvärr är hon en väldigt dålig förlorare och hon tycker inte om orientering. Molly och Rozanna har varit kompisar så länge de kan minnas. Förut bodde de grannar och för ett år sedan bestämde Molly och Rozanna sig för att flytta hemifrån. Tyvärr kan de inte dela lägenhet (de är alldeles för olika och har testat) men de bor vägg i vägg och det trivs de väldigt bra med.
Molly har blont, långt, hår och blåa ögon.

En speciell plats:
På Mollys vägg hänger det en tavla som föreställer sjön nere vid joggingspåret ute i skogen, det är nämligen Mollys favoritplats. Molly tycker att det är så kul att springa när hon lyssnar på sin iPod och vinden blåser i håret. Hon kan springa i flera timmar, bara det är fint väder. Om Molly blir arg brukar hon alltid gå ut och springa, då blir hon pigg och glad igen. Förra månaden träffade hon en kille, nu träffas de minst två gånger i veckan. De är ute och springer varje måndag. Killen heter Rickard och är som tur var också väldigt sportig, de träffades i joggingspåret.
Molly har sprungit ända sedan hon var tio, fast då sprang hon med sin pappa.

Kompisar:
Molly har många kompisar, hennes bästa kompis är Rozanna som bor i lägenheten bredvid. Molly och Rozanna har varit kompisar sedan fyran. Hon har många kompisar från klassen som hon lärt känna de senaste åren. Molly och Rozanna brukar gå ut på stan nästan varje fredag och festa. Det brukar vara jättekul.

external image 5417183_92e41efef4_m.jpgFamilj:
Molly bor ensam med sin söta kattunge Ella, hon har haft Ella i snart ett halvår. Ella är världens snällaste katt. Mollys mamma och pappa bor i en stor villa ute på landet, Molly brukar åka dit och hälsa på ca fem gånger per år, fast hennes mamma och pappa brukar nästan aldrig komma till henne, Molly tycker att det är synd för att när dom träffas har dom alltid så kul. Molly har ju Rickard också, men han bor inte hos henne fast dom träffas varje vecka.

Här är joggingspåret i skogen som Molly brukar springa i. Visst är det fint?

Ett brev:
Hej Molly!
Jag hoppas att du har det bra hemma i Stockholm, här i New York är det i alla fall bra! Jag bor på Hilton med min kompis Ella, vi har precis ätit. Du ska väl åka till farmor och farfar på fredag? Du kan väl hälsa från mig. Du borde vara här, vi har jätteroligt! Vi ses snart. Kram: Manda.


Brevet är från Mollys storasyster Manda som åkte till New York med sin bästis. Fast egentligen är Molly och Manda bästa kompisar, men nu finns inte Manda längre. Hon och Molly träffades aldrig mer, Manda var med om en bilolycka i New York. Molly skulle göra allt för att få träffa Manda en gång till.

En vanlig dag:
Mollys buss till skolan går vid 8:45. Det brukar ta ca 20 minuter att åka med bussen. Skolan slutar vid fyra och då åker hon ner till ICA nere i centrum där hon jobbar i två timmar. När hon kommer hem är hon trött och lägger sig i soffan och kollar på tv. Hon hinner inte vara hemma så länge eftersom hon tränar vid åtta.
För det mesta springer hon på spåret, men ibland går hon ner till Friskis & Svettis för att vara med på ett arobicpass. Innan hon går till träningen brukar hon ta en macka eller en frukt eftersom hon äter så sent. När hon kommer hem vid tio tar hon en dusch och sedan äter hon en god middag och sen går hon och lägger sig.

Lägenheten:
Molly bor i en lägenhet på 90 kvadratmeter. Det finns ett ganska stort kök, ett vardagsrum, två sovrum och ett badrum. Det finns även en liten balkong där det finns två stolar, ett bord och två stora växter som Molly tycker väldigt mycket om. Molly tycker om sin lägenhet väldigt mycket och nu har hon precis varit på IKEA och köpt nya möbler till vardagsrummet och sovrummet. Hon har varit och köpt en ny plattskärms-tv på 42 tum till vardagsrummet. Till sovrummet har hon köpt en ny säng, ett bord och en stor garderob. Det finns även en stor lampa i taket som Molly köpte när hon var i Danmark förra månaden, den är stor och vit och passar bra till de nya lakanen. Hon har ett stort badrum så hon skaffade en jaquzzi som står i ett hörn av badrummet. Hon är väldigt bra på inredning.

Resa:
I sommar ska Molly och Rozanna åka till Thailand tillsammans, de ska bo på ett femstjärnigt hotell i Phuket väldigt nära en fin strand. Molly har längtat länge efter att få resa utomlands, senast hon reste till ett varmt land var när hon, mamma och pappa åkte till Grekland i fem veckor när Molly var 16. Det ska verkligen bli kul att komma iväg från kalla Sverige. Även fast Molly tycker väldigt mycket om Sverige så är det ju alltid kul att resa bort någon gång ibland! Molly och Rozanna ska vara i Thailand i fyra veckor. Dom ska bada, sola, shoppa, rida elefant och mycket mer.

Molly älskar thaimat och ser verkligen fram emot att få äta riktig thaimat, det ska verkligen bli gott! Ja nu är det bara några månader kvar tills dom ska åka. Molly har rest ganska mycket med sin pappa när hon var liten, dom brukade åka utomlands minst fyra gånger per år. Nu reser hon inte så mycket längre, så det ska bli kul att åka till Thailand. Medan Molly och Rozanna är borta ska Ella, Mollys kattunge, bo hos Mollys föräldrar på úte på landet, det är bättre än att lämna in henne på kattdagis eller något sådant, tycker Molly. Dessutom har Ella och Mollys föräldrar träffats förr så dom känner redan varandra. Molly och Rozanna har kollat upp att det är nästan 30 grader i vattnet och över 30 i luften så dom kommer nog inte frysa!
Ha det så bra i Thailand!

P.S I sommar ska Molly åka med Rozanna till hennes sommarställe i Bahamas, Rozanna äger ett stort hus med en stor strand som dessutom är privat. De ska sola och bada och bara ta de lugnt, och shoppa såklart!