Get a Voki now!

AmandaS.jpg- Det här är Sveas ökenråtta Rena, hennes andra ökenråtta Rufus är blyg och vågade inte vara med! ;)

Amanda!

Jag skulle vilja träffa Svea. Hon verkar vara en riktigt skön tjej. Lite så där lagom galen, men trevlig. Jag tog mig friheten att ta brt den orangea överstrykningsfärgen, det var lite jobbigt att läsa. Det verkar som om du inte blev riktigt klar, sista meningen är oavslutad. Jag vill gärna veta hur det går för Svante och Svea, så skriv gärna mera. Villa Mimmi lever vidare!


Du skriver mycket bra, både struktur, variation och stavning är bra. Jag har inte behövt rätta mycket alls. Fortsätt så här!

/Sandra

Svea Svensson...
...Svea är en tjej på 20 år som bor i lägenhet nummer 18. Hon har överdrivet stora glasögon med en tunn röd kant runt om. Hon är en mycket trevlig, men bestämd och sträng person som ofta är snäll mot andra som är snälla mot henne. Hennes konstiga klädstil visar att hon är lite annorlunda men tycker väldigt mycket om inredning. Hon jobbar på heminredningsfirman "Fint hem" och där är hon en av deras bästa inredare.

Tittar man in i Sveas garderob får man syn på en massa hemska färger, bland annat spygrön och stark orange, det är två av hennes favorit färger. Svante, Sveas pojkvän bor i lägenhet nummer 13 och de brukar ofta vara tillsammans. När de är tillsammans brukar de shoppa på IKEA eller ta långa promenader i månskenet. Svea har aldrig ens funderat på att bo tillsammans med Svante, det skulle inte gå eftersom hon är en riktig ensamvarg.

När Svea inte är med Svante brukar hon spela trombon, det mörka ljudet upplever hon som mysigt och när hon inte kan sova på nätterna brukar hon till grannarnas fasa spela på trombonen. Sveas favorit artist heter Nils Landgren och han spelar också trombon.

Sveas hemliga ställe...
..Sveas favoritplats, förutom sin egen lilla lägenhet, ligger på hennes föräldrars lantställe. Den lilla hästhagen vid utkanten av skogen är en tyst och fridfull plats med bara hästar som stör. Fast egentligen stör de ju inte eftersom hästar är Sveas favoritdjur. Den sötaste hästen i hagen heter Shamsan (egentligen heter den Tzu Sham Du Tara, men det är så svårt att uttala). Shamsan är ljusbrun med vitblond man, hon har stora bruna ögon och pälsen är silkeslen! Dessutom är hon supersnäll också! En dag har Svea bestämt sig för att rida Shamsan, men först måste hon lära sig hur man gör. Ibland brukar hon även ta med sig sin trombon dit och spela lite för hästarna :)

Hästhage
Hästhage
(Här är en bild på hästhagen och Shamsan som Svea tog i Augusti förra året).

Lägenheten...

... Sveas lägenhet är minst sagt färgglad! Hennes favoritmönster är det som finns på hennes klänning. Lägenheten har fem rum, ett vardagsrum som samtidigt är ett sovrum (det hänger ett skynke för sängen), sedan är det ett kök, en liten toalett, en hall och ett litet förråd.

Svea får bra betalt, och därför har hon en väldigt fin lägenhet. (Bortsett från färgerna). Hon har ganska dyra möbler och en av firmans finaste inredningar. Bredvid hennes säng står en bur, i buren bor Sveas ökenråttor, Rufus och Rena. Ökenråttorna är det bästa hon har och hon älskar dom nästan lika mycket som hon älskar Svante. Ökenråttornas bästa kompisar är Svantes ökenråttor, Kalahari och Sahara. De brukar ofta leka tillsammans och de bråkar aldrig ;)
På en liten byrå brevid Sveas säng står det ett foto, fotot föreställer Svea, som treåring. Hon sitter i en liten gummipool med turkost vatten, solen skiner ner på vattnet och speglar sig på berget brevid. Hon har en röd bikini med blåa blommor på sig och hennes leende ser ut att gå upp ända till öronen. Brevid poolen sitter en tant och skvätter vatten på henne, tanten själv är också helt blöt. Tanten heter Emma Berg och när fotot var taget är Emma 91 år. Fotot är extra speciellt eftersom dagen efter fotot togs så fick Emma åka ambulanshelikopter in till SÖS.

Svea hade gått in till Emmas hus för att äta frukost tillsammans med henne, (de brukade göra det på lördagar), men när hon kom in i huset ser hon Emma ligga mitt på golvet. Hon försökte väcka upp henne, för hon trodde att Emma bara sov, men hon ville inte vakna. Då trodde Svea att Emma var trött också gick hon hem igen. När hon kom hem frågade mamma om Emma inte var hemma. Svea sa att hon bara sov och då gick mamma hem till Emma och ringde 112.
Men sjukhuspersonalen kunde inte heller väcka upp Emma, för hon var redan stendöd.

En helt vanlig dag...
... Svea vaknar av sig själv klockan 06:00. (Det har blivit en vana att vakna då). Efter det går hon upp och duschar och äter sedan frukost. Hon äter alltid något nyttigt till frukost, tex fullkornsbröd, fil och frukt. Sedan går hon på en lugn promenad runt kvarteret, då brukar hon oftast träffa Svante som är ute på sin dagliga joggingtur. När hon kommer hem går hon direkt till bussen och åker till jobbet. Hon brukar oftast ta bussen som går klockan åtta, för då är hon framme vid jobbet klockan halv nio.

Vid klockan fem kommer hon hem från jobbet, då brukar hon ibland träffa Svante. På kvällen brukar hon titta på "Antikrundan" eller på "Rent hus". Lampan släcks klockan halv elva.

Brevet från Katrin, (flickan som förstörde Sveas liv som normal)...

Hej kompis!
Idag har jag simmat med delfinerna, det var jätteroligt och ingen av dem bet mig!
Efter det var jag på lejonsafari. Det var det häftigaste jag gjort! Vi såg flera lejon och en av de attakerade till och med bussen, men chaffören körde bara snabbt därifrån och allt gick bra! Ikväll ska vi äta på en jättelyxig restaurang med havsutsikt. Jag saknar inte dig så mycket eftersom jag har så roligt hela tiden, men jag hoppas att du saknar mig!
Bästiskramar från Katrin!

Brevet fick hon av sin dåvarande bästis Katrin då hon var på Zanzibar.

Det Katrin gjorde för att förstöra Sveas normala liv var att när sjuan började blev hon världens fjortis och tyckte att Svea var konstig. Hon började ignorera Svea och retade henne väldigt ofta för hennes underliga klädstil. Efetrsom Katrin, som var populärast på skolan, tyckte att hon var konstig så tyckte även de andra på skolan det och därför fick hon inte många kompisar.

Semester med Svante...
... Den 1 juni ska Svante ta med Svea till Indien. Det var länge sedan hon var utomlands och Svea har sett fram emot den här resan länge men tycker att det ska bli rätt läskigt att flyga, sist Svea flög flygplan var förra året, då hon skulle åka till Malaysia med sin bror och hans flickvän. Hon hade fått åka helt själv eftersom de andra inte skulle komma förän dagen efter. Resan hade varit hemsk och maten iskall. Den resan kommer hon sent att glömma.

Dessutom är det ju väldigt varmt och soligt i Indien och Svea bränner sig så lätt när hon solar... men kanske det går bra om hon har en sjal över huvudet? Men strunt i om hon bränner sig lite grann, Svante har ju berättat om en massa roliga saker som man kan göra i Indien, bland annat att hälsa på heliga kossor som går runt på gatorna, äta fish curry rice, som är goanernas nationalrätt och åka Tucktuck. En sak som är säker är att de ska åka New Delhi i alla fall, det ska Svea se till! Hon har alltid velat åka till huvudstaden, för alla hennes kompisar som varit där säger att de har fina inredningar, därför vill Svea se det med egna ögon och se om hon tycker likadant.

Rufus, Rena, Safari och Kalahari ska såklart också följa med. Men Svea vet inte riktigt hur det blir med den semestern, Svante har börjat vara mer och mer med Olivia på senaste tiden och han verkar bara säga bra saker om henne när de träffas. Dessutom har Svea börjat få lite svala känslor för Suss också. Hon vet att Suss är en tjej och att mamma skulle bli jättearg om hon skulle gå och bli lespisk. Kanske är det bara kompiskärlek? Vem vet?

Malaysia 07
Förra året åkte Svea på semester till Malaysia med sin storebror Jörgen och hans flickvän, Susanna Abrahamsson. Susanna hade precis fått tvillingar men hon fick ändå åka eftersom de bönade och bad så mycket till flygbolaget. Orsaken till att de åkte var att det var deras första barn tillsammans, och Svea var gudmor. Därför ville kärleksparet få en liten familjesemester.

På morgonen när Svea vaknade var det första hon såg de två stora resväskorna som stod packade och klara brevid sängen. Hon kliver sömndrucket upp ur sängen och drar på sig kläderna. Efter det värmer hon en kopp kaffe som hon tar med sig på vägen. När hon kommer ner på gatan ser hon Svante komma joggande,
- Hej gullet, ska jag hjälpa dig att bära?
- Gärna, det är supertungt, Svea räcker utmattat över väskorna till honom. När de hjälpts åt att lassa in väskorna i den lilla, orangea forden ger Svea Svante en hejdåkram och kör sedan iväg. En liten tår rullar sakta nerför hennes kind när hon kommer ut på motorvägen, hon kommer att sakna Svante!

När hon kommer fram till flygplatsen har hon jättebråttom! Planet går om tio minuter och hon ska hinna checka in och allting. Medan hon springer runt i panik på flygplatsen försöker hon leta reda på Jörgen och Susanna men de verkar redan ha gått på planet.

När hon tillslut sitter på planet kan hon äntligen pusta ut, Pjuuh! Men var är Jörgen och Susanna? Hon hinner inte tänka så mycket mer på det för ca en sekund senare kommer en svettig Susanna skyndandes upp på planet med Jörgen och de två små bebisarna strax efter sig. De lunkar trött fram till sina platser, bredvid Svea.
- Vi försov oss och missade bussen, fråga inte mera! Jörgen sjunker tungt ner på sin stol och sluter ögonen.
- Det kanske inte är meningen att vi ska åka till Malaysia, Susanna sjunker ner i stolen med lilla Jennifer i knät, samtidigt som hon skrattar lättat. Svea får inte fram ord, hon skrattar bara hysteriskt medan alla andra på planet till konstigt på henne. Det var alltså fler som hade bråttom i morse!

Ungefär tio timmar senare, efter att de ätit många äckliga måltider på det stinkande planet, är de äntligen framme i varma, sköna Malaysia!!
De får åka buss ett litet tag för att komma fram till hotellet, och när de väl är framme är det bara att packa in sakerna i rummen.
- Vi ses vid poolen om en halvtimma. Jörgen konkar fram till dörren med resväskorna i högsta hugg.

När en halvtimme har gått och de ännu inte kommit börjar Svea bli lite orolig, tänk om det hänt barnen något!
Hon knackar försiktigt på dörren och efter ett litet tag dyker en sömndrucken Jörgen upp i dörröppningen med Jesper i famnen. Han tittar på klockan och gäspar,
- Oj, vi glömde visst bort tiden!
- Haha, det gjorde ni ja! Svea skrattar lite, ska jag hjälpa till med barnen så kan ni klä på er inför middagen så länge?
- Gärna, han räcker över Jesper och sedan Jennifer. Sedan går han in i rummet och stänger dörren.
- Hej på er, Svea kittlar Jennifer i magen, Ajjjjj! Hon tittar på bitmärket på fingret, Bet du mej? Jennifer skrattar skadeglatt och petar sin brorsa i ögat.
- Uääääääähhh!!!! Jesper skriker så han blir helt röd i ansiktet, Svea vet inte vad hon ska göra, hon skyndar sig bara där ifrån så att inte Jörgen och Susanna ska höra gallskriken.

Efter en liten stund sitter de på hotellets restaurang och Jesper har slutat skrika, Svea har problem med vad hon ska beställa. Efter ett långt tag har hon tillslut bestämt sig,
- Jag tar en ångskokt anka med vitlöksmarinad och klyftpotatis,
" Pling" Någonting vibrerar i Sveas ficka, hon halar försiktigt upp mobilen och tittar på displayen:"Hoppas att du har det bra sötnos! Puss Suss :-*"
Svea känner hur hon blir varm i hela hjärtat, det var år sedan hon fick SMS! Ovant och knaggligt matar hon in ett svar:
"Jag har det bra! Puss Svea" Sedan skickar hon iväg det.

Nästa morgon vaknar hon av ett högt skrik, hon lunkar sakta och trött fram till fönstret och tittar ut. Hon tänker att det nog är Jesper eller Jennifer som skriker, men icke! I poolen ligger en liten söt katt och sprattlar. Svea hinner inte ens tänka, innan hon vet ordet av har hon öppnat fönstret och klättrat ut. Sedan springer hon längs poolkanten och fram till katten som nu är havvägs under ytan. Det fortaste hon kan tar hon tag i nackskinnet och hissar upp kissen på land. Svea som inte brukar tycka om katter tycker att den här katten är supersöt, och det lilla pyret verkar även gilla henne också. Medan katten hostar upp vatten så stryker den sig längs Sveas vader så hon blir alldeles blöt av allt vattenblandat slem. Hon lyfter försiktigt upp katten när den hostat klart.
- Vad kan en sån sötnos som du heta då?
- Mjau, den tittar med sina stora, gröna ögon rakt in i hennes,
- Åhh Mjau! Jag älskar dig! Hon kramar lilla Mjau nästan för hårt, den hostar till och river Svea lite lätt på armen,
- Nu ska vi gå till vetrinären och fråga om du är en Mjau eller Mjaua!

Det var den Malaysia resan det! Såklart hände det mycket mer, men det där var de mest spännande dagarna! Katten blev en liten Mjaua, fast nu är hon ju såklart inte så himla liten längre. Mjaua och ökenråttorna har blivit riktigt bra kompisar och nu ska jag berätta om en lite läskig sak som hände bara några dagar efter att Svea och Mjaua kom hem från Malaysia.

Tvättstugan!! :S