mandaJ.jpgAmanda!
Du skriver bra och har ett härligt flyt i dina texter. Du har också en livlig fantasi, vilket är bra när man ska skriva och har aldrig svårt att komma igång eller vidare i berättelsen.

Du tog bort din bild. Varför? Du har heller inte satt in någon video. Var det för svårt eller hittade du ingen?
Kul att du fick in Mimmi på ett hörn! Intressant det där med Svea...undrar hur de löser det? Bra voki!

Snyggt jobbat!

/Sandra


Suss.
Det här är Suss. Det är en tjej på 16 vårar som desperat flytt hemifrån efter att ha hamnat i bråk med sina föräldrar. Hon har köpt en lägenhet som ligger ganska centralt, men hon är verkligen luspank. Suss tycker om att festa. Att vara på gymmet är ingenting hon uppskattar, i och med att hennes mage inte längre är så vältränad som förr. Efter att hon flyttat har hon inte längre råd med gymkort, vilket gör att det aldrig blir av att hon tränar. Suss går i första ring och pluggar hårt för att få ett bra jobb. Just nu ser det inte så ljust ut, eftersom att hon koncentrerar sig på att köpa saker till sin lägenhet. och därför glömmer hon ofta bort läxorna och får sänkt betyg. Suss är sådär snygg. Brunt, långt, lockigt hår, som slutar strax ovanför naveln. Suss har ingen pojkvän, men enligt rykten är hon kär i brevbäraren..

Vänner och uteliv
Hennes bästa kompis, Minna, bor en våning nedanför. De träffas nästan varje dag. Suss tycker om att festa medan Minna tycker om att sminka sig, shoppa och ta det lite mer lungt. Suss och Minna har känt varandra sedan Suss flyttade in, vilket betyder att de känt varandra i drygt ett år. Varje fredag åker Minna och Suss till festen i stan och festar loss, rejält. Suss dricker mycket alkohol, vilket kan ställa till problem. Suss brukar ha högt spelande musik från radion i köket, vilket gör att grannarna brukar bli sura och komma och säga till. Visserligen är musiken väldigt hög, men eftersom att Suss har dålig hörsel märker hon inte att hon har så hög volym. Grannen Mimmi tycker om att bestämma, och är därför den granne som oftast kommer förbi med dåligt humör och förstör stämningen.

Lägenheten
Suss lägenhet är ganska liten. Det finns ett sovrum, ett vardagsrum, och köket ligger mitt i gröten. Ovanför köksbordet hänger en tavla som föreställer en bild av Minna och Suss när Suss var nyinflyttad. De står mitt i köket, med alla inflyttningsboxar, och ler. De ser verkligen lyckliga ut. Varje gång Suss tittar på bilden påminner det henne om vilken god vän Minna är. Inne i vardagsrummet finns det en ganska liten tv, där Suss och Minna ofta bänkar sig och kollar på "postkodsmiljonären" och hoppas på att de ska komma och knacka på. Köket är ganska slitet, med små, trånga, luckor där knappt tallrikarna får plats. Tallrikarna hon äter på har hon ärvt från sin mormor som gick bort för en månad sen. Tallrikarna har fört med sig många gamla minnen från barndomen in i lägenheten. Suss lägenhet är ganska liten, det är en 2:a, och därför står allting extremt trångt. I vardagsrummet får det plats en 2-sitssoffa, en tv och ett tv-bord. Resten står fortfarande i flyttkartonger. Sedan Suss flyttade in i sin nya lägenhet har hon inte fått mycket gjort. Det hon har hunnit med är att packa upp tallrikarna, som dock inte får plats i köksskåpen.

Brevet
I Suss garderob ligger ett brev gömt och bortglömt under all smutstvätt. Brevet har hemligt innehåll, som hon inte vill berätta om för någon. Det är ett brev från hennes första pojkvän, Christopher. Allting med honom var och är fortfarande perfekt. De var ihop i två år, och just när det var som bäst, blev hon dumpad för en annan tjej, Paula. Paula är prostituerad och har en fantastisk kropp, tycker Christopher. Minna förstår inte varför Christopher lämnade Suss, men Suss liv blev väldigt kaotiskt efter uppbrottet. Livet gick liksom aldrig vidare.

En vanlig dag
En vanlig dag för Suss innebär att städa, bråka och festa. Dagen börjar med en lång skönhetssömn som varar i 15 timmar, och sedan kliver hon upp, sminkar sig, och gör sig redo för kvällens senare fest. Suss brukar ofta vara med Minna som är hennes bästa vän, och de brukar festa tillsammans. Suss dag innehåller också mycket film och musik. Suss tycker om att titta på skräck, drama, och action. Hennes favorit film står mellan Mission impossible 2, och The ring. The ring tycker Suss är en riktigt läskig film. Hon är alltid lika rädd för den. Men det är en bra film att visa när man varit på en dejt, för då tror killarna att hon aldrig sett den förut, och att hon inte blir rädd, vilket gör att hon uppfattas som "cool". Suss har många intressen som hon delar med sina grannar, och varje dag åker hon ut och festar. Minna och hon brukar festa loss rejält, och varje dag kommer dem hem, stupfulla och de brukar alltid däcka innaför dörren med skorna på. De hinner precis komma innanför dörren, sen somnar de, i en hög, båda två. Suss liv är ganska normalt, skiljer sig inte från andras. Henne liv består av mat, sömn och fritid. Förutom att festa tycker Suss om att fika. Hennes favorit café ligger nära hennes hyresrättshus. Cafét heter Turkcafé och där brukar hon alltid beställa samma sak. En stor kaffe blatte och en negerboll. MUMS FILLIBABBA!

Tvättstugan :|
Det var en tidig morgon då Suss gick ner i tvättstugan för att tvätta byxorna, det hade skett en liten olycka. Suss öppnar tvättmaskinen och hon börjar bli rädd. Tvättmaskinen sätter igång och Suss rycker till. Suss hör fotstegen komma närmare och närmare och tillslut kan hon känna andetagen flåsandes i nacken. Hon vrider obehagligt och känner hur knäna nästan faller ihop av rädsla. Suss tar ett hårt grepp om hörnet på tvättmaskinen som sprutar vatten omkring sig. Varelsen som är bakom Suss tar tag om hennes axel. Suss skriker och vänder sig om. Hon blir alldeles stel av rädsla. Den enorma dammråttan står och vrålar framför hennes ansikte!! Suss gallskriker och spott flyger ut ur munnen. Dammråttan vrålar och skriker och håller på att sätta tänderna i henne!! Suss kastar tvättkorgen på dammråttan som fortfarande vrålar ilsket. Hon tar tre stora steg mot dörren som har låst sig. Den har gått i baklås och Suss skriker av rädsla. Hon kommer vara fast här så länge hon lever. Suss gråter och skriker på samma gång. Dammråttan kommer närmare och närmare.. Till slut lyckas Suss få upp dörren och hon kommer ut. Sedan dess har inte Suss vågat gå tillbaka till tvättstugan. Tänk om dammråttan gömmer sig där, någonstans, bland all tvätt?

Semestern
Året var 2007, då Suss for iväg till Indonesien. Hon åkte själv, men redan då kunde hon känna på sig att det skulle bli skönt. Att slippa föräldrarnas jobbiga telefonsamtal, brevbärarens misstänksamma blickar, grannarnas arga röster och Svantes skällsord.

När hon satte sig på planet klämde hon sig ner mellan två tjocka typer. Den ena feta är en gubbe med långt, grått hår, och stora glasögon inramade i en grön plastbåge. Kärringen som sitter på andra sidan om Suss sitter med sitt skrikande barn i famnen. Barnet skriker för full hals, och Suss börjar bli rädd för att bli döv. Barnet slutar helt plötsligt gråta, Suss pustar ut och då sätter barnet igång igen. Suss ber om ursäkt, reser sig upp från stolen och frågar personalen om hon kan få byta plats, eller boka om till ett senare plan, för hon står inte ut med barnets skrikande efter nappen.

Nappen ligger mitt i flygplanskorridoren och skakar av turbulensen. Suss tar tag i den dregliga nappen och sträcker den till barnet som slutar skrika, och senare somnar. Suss går tyst som en mus fram till sin stolrad, klämmer sig ner mellan gubben och kärringen, och barnet ligger tyst och sover, med tårarna som torkat på kinderna.

Efter en lång resa är Suss framme. Hon kliver ur planet, och barnet sätter igång att skrika igen. Suss ler och håller för öronen, samtidigt som en ordningsvakt frågar efter hennes pass. Suss gräver i fickorna och får tillslut fram det, och ger fram passet till ordningsvakten som lyfter på hatten och nickar beslutsamt, och ger tillbaka passet. Suss säger tack på indonesiska, och går med bagaget ut från flygplatsen. Utanför flygplatsen står det minst tusen olika taxibilar, som väntar på att skjutsa passagerare till deras hotel. Suss vinkar in en gul taxi, och sätter sig och pustar ut, av trötthet och utmattning.

När Suss sitter i bilen ser hon många saker på vägen. En kamel, en stor elefant och många skrikande ungar som ligger trötta och hungriga i barnvagnar, "Euw, jag ska aldrig skaffa barn. Skrikande, äckliga, feta ungar som inte fattar nånting" mumlar Suss för sig själv. Taxichauffören höjer ena ögonbrynet och skruvar upp volymen på radion och sjunger med.

Väl framme vid hotellet packar Suss upp sina saker, och lägger sig utmattad på sängen, och somnar. Nästa dag när Suss kliver upp lyser solen starkt. Suss byter om till bikini och går ner till poolen och solar och tar så småningom ett dopp.

Dagarna gick nere i Indonesien, och rätt som det var hade Suss lärt sig Indonesiska. När hon kom hem blev alla hyresgäster avundsjuka på hennes fina solbränna. Suss berättade såklart allt om hennes resa för Minna, Suss log när hon berättat klart för Minna. Minna var grön av avundsjuka, men Suss var glad, Minna hade ju ställt in deras resa, i sista minuten och åkt iväg med Matilda.

Suss ler än idag när hon stänger igen sitt fotoalbum. Brännmärket hon har på sin hand kan hon skratta åt, och hennes minnen från Indonesien är någonting hon aldrig glömmer!

Men trots den prinsessaga som hon var en del av i Indonesien, har hon gått och förälskat sig i sin granne, Svea. Svea är en glad tjej, med gigantiska glasögon inramade i en röd plastbåge. Svea och Suss har börjat träffat varandra allt oftare numera, vilket gör att Svante, som då är Sveas pojkvän, börjar bli avundsjuk. Han har därför hämnats genom att vara otrogen med Olivia.. men *schhhh* säg ingenting, för det är en hemlis, mellan dig&mig !AMANDAJ.jpg