Uppdraget slutfört!
Alla hyresgäster har nu bott in sig i Villa Mimmi och uppdraget är därmed klart!
För mig har det varit väldigt roligt att se den skaparglädje och fantasi som ni använt för att skapa personerna och kopplingarna mellan dem.
Hälsningar SandraHej!

Mimmi.jpgI den här wikin ska ni tillsammans skapa hyreshuset Villa Mimmi!

I villa Mimmi bor 24 st hyresgäster. Din uppgift blir att skapa en person som bor bakom ett av de fönster man ser från gatan. Vem bor där? Hur är den personen? Hur ser det ut inne i lägenheten? Vad gör han eller hon på dagarna? Det är många saker man måste tänka på när man beskriver en människa. (Bild från flickr.com)

Poängen med att jobba i en wiki är, förutom att det är kul, att du kan göra det var och när du vill! Hemma, i skolan, hos farmor och farfar, på landet... bara det finns en dator med Internetuppkoppling. Du kan också titta på vad klasskompisarna har gjort med sina hyresgäster. Kan vara ett bra tips om du tappar inspiration. Titta på filmen om wikis.

Detta ska du göra:__
Om du klickar på ditt namn till vänster så kommer du till din egen sida. Det är där du ska arbeta med dina texter. Slutresultatet ska bli en sida fullspäckad med information om din hyresgäst! Tänk på att alla texter ska vara bra skrivna, du ska alltid göra ditt bästa. Styckeindelning, stavning och struktur (inledning, handling, avslut) är det som avgör om en text är bra och det är det jag kommer att titta på. Titta gärna på exempeleleven "Mimmi" om du är osäker på hur det kommer att se ut. Du har fått några underrubriker redan, nämligen dessa:


Beskriv personen. Bakom ditt fönster bor en person som är helt din att bestämma över! Kille? Tjej? Egenskaper? Familj? Vänner?

Beskriv en plats. Det finns ett inramat foto på väggen i din hyresgästs lägenhet. Fotot visar en plats som han eller hon tycker extra mycket om. Beskriv den platsen! Var är det? Varför är den platsen speciell? Tänk på att din berättelse ska få oss intresserade av platsen.

Beskriv en helt vanlig dag. Vad gör din hyresgäst en helt vanlig dag? Vad arbetar han eller hon med? Fritidsintressen? Drömmar?

Beskriv lägenheten. Hur stor är den? Hur är den möblerad? Hur ser balkongen ut? Hur har din hyresgäst satt sin personliga prägel på lägenheten?

Rita en bild av din hyresgäst. Fotografera sedan av den och lägg in den bredvid personbeskrivningen. (Det går också bra att scanna in bilden om du vill och har tillgång till scanner. Det har vi tyvärr inte på skolan).

Skriv ett brev. I en byrålåda, väl gömt, ligger ett brev som din hyresgäst fick för länge sedan. Avsändaren var en person som betydde mycket för din hyresgäst. Vad stod det i brevet? Skriv det!

Det finns också extrauppgifter om du skulle bli klar snabbt. Klicka på "extrauppgifter" till vänster.

Lycka till!